Кристалина Георгиева: Гърция заслужава помощ!

0
„Помагаме на Гърция, като я подкрепяме в нейната все по-трудна икономическа ситуация“, каза Георгиева
„Помагаме на Гърция, като я подкрепяме в нейната все по-трудна икономическа ситуация“, каза Георгиева

Макар да има сериозни проблеми със своите кредитори, Гърция редовно плаща всичките си вноски в бюджета на ЕС и може да разчита на подкрепата на Общността, заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева в интервю за АФП, цитирано от Фокус.

Въпреки че едва намира средства, за да плаща на кредиторите си, от началото на годината Атина е превела 1,13 млрд. евро от вноската си за 2015 г., възлизаща на 1,83 млрд. евро. „Помагаме на Гърция, като я подкрепяме в нейната все по-трудна икономическа ситуация“, каза Георгиева, като добави, че структурните фондове на ЕС може да бъдат използвани за създаване на работни места. По думите й, в настоящия бюджет на ЕС за периода 2014-2020 г. за Гърция е отредена значителната сума от 35,5 млрд. евро. 

Като отговарящ за хуманитарните въпроси в предишната Европейска комисия, Георгиева е запозната с трудните преговори за бюджета на ЕС, при които в резултат на натиск от Великобритания за пръв път бяха приети реални съкращения в бюджета на ЕС. „По-голяма Европа с по-малко пари“ е положението в момента, каза тя, но добави, че отговорът е прост: „Трябва да се фокусираме върху приоритетите, за да получим резултати със средствата, с които разполагаме“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари