Костадин Костадинов: Всички от "домовата книга" са хора на Делян Пеевски

0
Според Костадинов, в момента България не е в конституционна криза, а в "конституционен батак"
Според Костадинов, в момента България не е в конституционна криза, а в "конституционен батак" Снимка: Bulgaria On Air

Според Костадинов, в момента България не е в конституционна криза, а в "конституционен батак"

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов отправи остри критики към дейността на Министерството на вътрешните работи и политическата обстановка в страната. В предаването "Денят ON AIR" Костадинов изрази съмнение, че дори след евентуално отстраняване на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, няма гаранция, че на негово място няма да бъде назначен друг, който поддържа същата система. Според него проблемът се крие дълбоко в структурата на МВР, където мнозина полицаи защитават този маниер на управление и подпомагат купуването на гласове.

Костадинов изрази загриженост за състоянието на държавата и политическата ситуация след последните промени в Конституцията. Той посочи, че дори видни конституционалисти не могат да преценят дали действията на президента Румен Радев, който отказа да подпише указа за назначаване на служебно правителство, са законни. Според Костадинов, страната не се намира просто в конституционна криза, а в „конституционен батак“, за който той обвини политическите формации ПП и ДБ.

Едно от основните твърдения на Костадинов бе, че на власт в момента са „пешки и марионетки“, които не са способни да управляват държавата. Той подчерта, че тези хора нямат необходимите качества, за да заемат високи постове, а единствената им заслуга е свързана с подкрепата на Делян Пеевски. Според лидера на "Възраждане", Пеевски е осигурил позициите на тези личности и по този начин е затапил политическата сцена в страната.

Президентът Румен Радев в момента няма избор. Всички варианти, които му се предлагат, са хора на Пеевски“, заяви Костадинов и добави, че ситуацията не предоставя реална възможност за промяна.

Относно Конституцията на България, Костадинов бе категоричен, че тя е „писана с молив“ и че всеки момент нещо може да бъде променено с гумичката на Конституционния съд. Това, според него, е поредното доказателство за това колко „параванна и фасадна“ е демокрацията в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари