Костадин Костадинов поиска арест на главния прокурор

0
Прокуратурата е частна собственост на един човек - Делян Пеевски, заяви лидерът на партия "Възраждане"
Прокуратурата е частна собственост на един човек - Делян Пеевски, заяви лидерът на партия "Възраждане" Снимка: Народно събрание

Прокуратурата в България е завладяна, заяви лидерът на партия "Възраждане"

Лидерът на партия "Възраждане", Костадин Костадинов, направи остри изказвания от трибуната на парламента, обвинявайки прокуратурата в България в корупция и манипулация. В декларация от името на парламентарната група, той заяви, че "прокуратурата е частна собственост на един човек", като директно насочи обвиненията си към Делян Пеевски. Според Костадинов, прокуратурата функционира под личното давление на Пеевски, като осигурява закрила на определени бизнеси и престъпни групировки.

Изисквания за арест на главния прокурор

Костадинов посочи, че за да се постигне реално действаща съдебна система, е необходимо да се предприемат радикални мерки, включително арест на настоящия и бившия главен прокурор. Той изрази недоволство от начина, по който прокуратурата се справя със сигнали от държавни институции като Министерството на вътрешните работи (МВР), Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) и Националната агенция за приходите (НАП). Според него, тези сигнали потъват в "огромно ОПГ" (организирана престъпна група), каквато, по думите му, е прокуратурата.

Критики към държавните институции

Костадинов критикува някои държавни институции за саботиране на работата на други, отбелязвайки, че "определени държавни институции си вършат работата", докато прокуратурата "саботира" техните усилия. Той заяви, че няма да бъде възможно да се освободим от престъпните групировки, корпорации, корупция и олигарси, докато прокуратурата продължава да предоставя "чадър" над тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    Този
    Явно е слънчасал завалията. Да се вземат с плешивата Златка и да се успокои
  • 8
    1
    В случая е прав
    Докато прокуратурата е партийно назначена, промяна към добро няма да има.За едни има закони, други я карат през просото и са недосегаеми и ненаказани.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари