Костадин Костадинов: Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски

2
Беше спъната амбицията на ДПС еднолично да управлява държавата
Беше спъната амбицията на ДПС еднолично да управлява държавата

Беше спъната амбицията на ДПС еднолично да управлява държавата

Лидерът на „Възраждане“, Костадин Костадинов, направи остри коментари след неуспешното гласуване на кабинета „Желязков“, който беше подкрепен основно от ДПС. Той заяви, че партията на Делян Пеевски е в процес на сериозен разпад и че в момента може да си отдъхнем малко. Според Костадинов, ДПС е изправена пред заплахи отвътре.

„Доколкото разбирам днес и преди това Пеевски е отправил заплахи към представителите на собствената му парламентарна група, че ако те не подкрепят правителството днес, от утре буквално представители на прокуратурата и на НАП ще влизат в техните домове“, каза още Костадинов.

Той посочи, че форматът, в който се намира партията на Пеевски, е сериозна заплаха за националната сигурност на България. „Преди гласуването на кабинета, Пеевски имаше среща с турския посланик. Не знам какво са обсъждали, но може да съберем две и две лесно. Днес беше нанесен сериозен удар на безграничните амбиции на Пеевски да се превърне в собственик на държавата. Амбицията му да управлява еднолично беше препъната,“ заяви лидерът на „Възраждане“.

Костадинов добави, че всички в кулоарите са чули депутати от ДПС да се оплакват, като са разказали на други депутати за заплахите от страна на Пеевски. „Днес успяхме да накараме представителите на другите политически сили да имат политическа мъдрост и да обуздаят ДПС. При тях наблюдаваме сериозен разпад. Пеевски ли е човекът, който командва прокуратурата и НАП, щом мачка собствените си депутати? Те са в модерно политическо робство,“ коментира той.

Лидерът на „Възраждане“ подчерта, че ако третият мандат бъде даден на неговата партия, те ще разговарят с всички партии, освен с ДПС и ГЕРБ. „Може да имаме правителство, което обединява всички партии, които не искат да работят с ГЕРБ. Ако президентът даде третия мандат на нас, ние ще поканим останалите на разговор. Ние не говорим с ПП или „Величие“, а с избирателите. Въпросът е, че избирателите им (на „Величие“) не са гласували за това техните избраници да правят правителство с ГЕРБ и ДПС. Това е фундаментално ясно,“ заяви Костадинов.

Той допълни, че при разминавания с другите партии, те ще питат избирателите чрез референдуми. „Такива решения можем да приложим за всички проблеми, по които нямаме съгласие,“ коментира лидерът на „Възраждане“.

На финала, Костадинов заяви, че няма проблем да се отиде отново на избори. „Аз не се плаша от избори, защото когато има избори, значи има демокрация. Ако няма избори, няма свобода. Така че не се притесняваме,“ заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Плановете на Пеевски
    Корумпираните съд и прокуратура в бг са частните бухалки на Пеевски. ПЕЕВСКИ ДЪРЖИ ПРЪСТА СИ НА КОПЧЕТО ЗА АРЕСТА НА БОРИСОВ. СЛЕД КАТО АРЕСТУВА И ПРЕМАХНЕ БОРИСОВ, ПЕЕВСКИ ЩЕ ПРЕМАХНЕ И ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ДА ОВЛАДЕЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е НЕГОВА. ЦЕЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ СА: ПЪРВО - ПРЕМАХВАНЕ НА СТАРОТО РЪКОВОДСТВО В НЕГОВАТА ПАРТИЯ И ОВЛАДЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО ДЕПЕСЕ И СЛЕДВА ВТОРИ ЕТАП - ПЕЕВСКИ ИЗПОЛЗВА КАТО ЧАСТНА КОРПОРАЦИЯ ДПС, ЧРЕЗ СВОИТЕ БУХАЛКИ АРЕСТУВА И ПРЕМАХВА БОРИСОВ - ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧКА ЗА ОВЛАДЯВАНЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ... ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ В МОМЕНТА боко тиквата СЕ ПАЗИ СЪС СНАЙПЕРИСТИ ПО ОГРАДАТА?!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари