Корнелия Нинова: Още съм председател на БСП

0
Партията е изправена пред тежка съдебна процедура
Партията е изправена пред тежка съдебна процедура Снимка: БНТ

Партията е изправена пред тежка съдебна процедура

Корнелия Нинова, председател на Българската социалистическа партия (БСП), обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов", че все още е на поста си, въпреки решението на съда, което е било обжалвано. Тя поясни, че социалисти от цялата страна са изразили подкрепата си и възнамеряват да оспорят съдебното решение. Според Нинова, партията е изправена пред тежка съдебна процедура.

Възможностите за обжалване и последиците за БСП

Корнелия Нинова разясни, че въпреки вписването на Атанас Зафиров като лице, което представлява партията, той не може да бъде считан за легитимен председател. „Той е вписан като представляващ, каквото и да значи това“, коментира Нинова, като подчерта, че оставката ѝ като председател е в сила и "връщане назад няма".

Рисковете за БСП и легитимността на подписаните документи

Според Нинова, действията на новото ръководство могат да доведат партията до сериозни проблеми. Тя предупреди, че всеки документ, подписан от друг, освен от нея, в момента е незаконен. „Ще водят разговори за правителство, но те не са легитимни да го правят. Ще ни вкарат в беля, заради ламтеж за бързи постове“, заяви Нинова, като изрази сериозните си опасения за бъдещето на БСП.

Прогнозите за съставянето на ново правителство

На въпрос дали вижда шанс за съставяне на правителство в настоящия парламент, Корнелия Нинова отговори песимистично. „За съжаление намалява и ми изглежда все по-трудно, защото дори и в ПП-ДБ има пробойни и противоречия, третият мандат не се знае при кого ще отиде, а той винаги е много рисков, ние сме го получавали и знам колко е трудно“, отбеляза тя.

Спекулациите около политическите амбиции на президента Радев

По отношение на възможността президентът Румен Радев да създаде политическа партия, Нинова изрази своето мнение, че той би предпочел да започне нов политически проект, вместо да се включи в редиците на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Путин Хуйло
    Това,което исках да кажа с никнейм Българин (въпреки че съм циганин) е че бандеронацистките нахуйници,известни още на широката общественост като ДеБил-ПеПеруги,бяха навряни в джендърски гъз на последните избори.Корумпираната сган има най голяма загуба на избиратели от всички партии и за тях останаха да гласуват единствено меки китки и безозъчни ДоБитъци.ДеБил-ПеПеругите вече са тръгнали в канала на историята и ще се завърнат обратно в септичната яма,от която изпълзяха!
  • -1
    6
    Българин
    Путинярският нахуйник пак се изтропа неподготвен. Русе се превърна в посмешище за цяла България с този нелогичен избор за втори мандат на един доказал се като неуспешен "нисовски" кмет - ПенчУ. БКП/бсп е навряна на кучето в задника на национално ниво, само "умни" русенци възлагат надежда на русофилистичните комуняги да възраждат западналия ни красив град. БКП/бсп бавно и сигурно е поела към канала на българската история, но "умните" русенци не виждат тази очеизваждаща тенденция.
  • 0
    5
    Путин Хуйло
    Това,което исках да кажа с никнейм Българин под коментар 2 е,че на никого няма да липсва престъпната парапетна шайка наречена Пеевски Подлоги/Доносническа България и съставена от крадливи комунистически отрепки като Бойкикев,Простото,Ококореното и Гнома! По тази измет могат да въздишат единствено прости третополови джендъри като мен!
  • 1
    4
    Редовните герберастки тролове
    на сайта се задействаха спешно и дра(и)щят ли дра(и) щят.И стана смешно.
  • 1
    3
    До 1
    а новият , самопровъзгласил се председател, който работи изцяло в полза на ГЕРБ?Същият обяви, че тя е изкарала 2 мандата, което си е лъжа.Вторият и мандат е недовършен.И бързаше той да изпълнява чужди партийни поръчки.Същият партиен екскурзиант като Виктория Василева.Шмекери с дребни душици, но с голям размах.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари