Комитет за подбор избра най-обещаващите проекти за Русе

1
Три проектни предложения подбрани по Програмата за развитие на регионите
Три проектни предложения подбрани по Програмата за развитие на регионите Снимка: Община Русе

Три проектни предложения подбрани по Програмата за развитие на регионите

В сградата на Община Русе се проведе първото заседание на Комитета за подбор на проектни идеи, който е създаден с цел да подбере най-добрите предложения по Програмата за развитие на регионите 2021-2027. Комитетът включва представители на различни организации от сферите на академичните среди, бизнеса, неправителствените организации и професионалните обединения на архитектите, инженерите и строителите в България. Заседанието бе водено от заместник-кмета Димитър Недев, който ръководи звеното.

Подбор на проектни идеи

Целта на комитета е да гарантира прилагането на принципа на партньорство при изпълнение на приоритета за градско развитие, като за първи път се включват представители от различни сфери на обществения живот. На заседанието участниците бяха запознати с процедурата по проверката на административното съответствие за получените шест идеи по първата покана от програмата. От тях, три бяха одобрени за следващия етап на приоритизиране.

Две от избраните предложения са от Община Русе, а третото е представено от Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Русе“. Комитетът подчерта, че предложенията трябва да отговарят на високи стандарти, за да получат финансиране и подкрепа по програмата.

Следващи стъпки

Протоколът и всички материали от проведената процедура ще бъдат изпратени до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което ще извърши окончателна проверка и подредба на получените предложения. След тази проверка министерството ще подготви покани за подаване на детайлизираните одобрени проектни идеи.

Очаква се реализацията на проектите да започне най-рано през 2025 година, като проектите ще се стремят към подобряване на инфраструктурата и качеството на живот в региона. Програмата за развитие на регионите е част от по-широките усилия на България за насърчаване на устойчивото развитие и икономическия растеж в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    Недоумение
    И кои са тези три проекта? Кои проекти и защо са били отхвърлени? Ало, журналистите.....???
  • 12
    2
    "Голяма" информация
    Комитет за подбор избра най-обещаващите проекти за Русе - разбрахте ли нещо за проектите, защото аз нищо не разбрах. Разбрах само, че на хранилката има нов комитет
  • 14
    1
    Не е комитет то
    Баш комуна си е в общината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари