Кольо Колев: Вървим към тотален крах на политическата система след новите избори наесен

0
Третият мандат е шоу с елементи на пиар
Третият мандат е шоу с елементи на пиар Снимка: БГНЕС

Третият мандат е шоу с елементи на пиар

Политическата обстановка в България навлиза в критичен етап, като основните партии се подготвят за предстоящите избори. Според социолога Кольо Колев от агенция "Медиана", всички партии се стремят да демонстрират национална отговорност и принципност, опитвайки се да направят добро впечатление пред обществеността. Той отбелязва, че този процес всъщност е част от предизборната кампания, предаде БНР.

Колев прогнозира, че мандатът ще бъде задържан, за да бъдат ориентирани изборите към 13 октомври. Очаква се следващият понеделник партията "Има Такъв Народ" да върне мандата, което ще постави акцент върху промените в Конституцията и ролята на най-голямата парламентарна сила при провеждането на изборите.

Социологът изразява сериозни опасения относно бъдещето на политическата система в страната, като отбелязва, че геополитическите процеси оказват значително влияние върху вътрешната ситуация. Той подчертава, че светът се преориентира и създава нови блокове, което води до нестабилност и катаклизми.

Сред населението има значително търсене на нова политическа алтернатива, като 17% от гласовете на последните избори са били за партии, които не успяха да влязат в парламента. Колев изразява мнение, че обществеността очаква появата на нова политическа формация, която да преобразува негативизма в надежда.

По отношение на различните политически сили, Колев коментира, че ГЕРБ, както и останалите партии, се намират в криза, отбелязвайки загубата на 140 000 гласа. За "Продължаваме Промяната" прогнозите не са оптимистични, като се очаква възможно разцепление. Движението за права и свободи също е изправено пред сериозни предизвикателства, като Делян Пеевски бърза да завладее партията.

Социологът подчертава, че и левицата не е защитена от проблеми, въпреки усещането за сила, което създава обединението им. Той отбелязва, че трябва ясно да се дефинират целите и стратегиите на партиите, за да се избегнат подводни камъни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари