Кола събори уличен стълб в частен имот, кой трябва да го премахне?

1
Втори ден енергодружеството и общината си прехвърлят отговорността за бетонната конструкция
Втори ден енергодружеството и общината си прехвърлят отговорността за бетонната конструкция Видео: NOVA

Втори ден енергодружеството и общината си прехвърлят отговорността за бетонната конструкция

Шофьор се блъсна в стълб на габровска улица, като след удара конструкцията се срути в двора на частен имот. Мъжът не останал на мястото на инцидента, а избягал по джанти. Въпреки опита си да се укрие, полицията бързо успяла да го залови и задържи.

Инцидентът предизвика сериозен спор между институциите в Габрово, който продължава вече втори ден. Енерго дружеството и Община Габрово си прехвърлят отговорността за съборения стълб, който се озова в двора на журналистката Ружа Любенова, съобщава NOVA.

Според представителите на „Енерго-Про“, стълбът е прехвърлен на общината и осветлението, което той поддържал, също е общинска отговорност. От своя страна, Община Габрово твърди, че самата бетонна конструкция не фигурира в активите ѝ, което създава неяснота около това кой трябва да се погрижи за проблема.

В понеделник на Любенова било предложено от енерго дружеството бригада да натроши стълба в нейния двор и да извози отпадъците. Журналистката обаче отказала предложението с аргумента, че след като се извършат тези действия, няма да може да почисти терена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    до 4
    Продължаваш с глупостите, но от любов към спорта /пък и скучая/, я обясни как се прави "ревизия" на пожизнен ТЕЛК? Живея изключително извън пределите на стандарта на официалните ми доходи /пази Боже от ТЕЛК/. Кое точно ще ми ревизират? Че имам скътани накити от поколения ли? Че те не подлежат на деклариране, семейна и емоционална стойност имат /примерно/. Изобщо, защо си мислиш че някой може да ми дава наклон колко годишно уиски да си пийвам с отварянето на очите?
  • 0
    4
    До 3
    Всяко действие ти прекъсва 5 годишната давност. А и може ревизийка на ТЕЛКа ти да се направи,данъчна ревизия на физическо лице ако си живуркаш извън стандарта за ТЕЛК пенсионер и още МНОГО може, а може и със законодателни промени да се се вдигне давността примерно на 10 години. Един съвет - намали пиенето
  • 2
    3
    до 1
    Какви глупости си надрънкал, не е истина. Те до днес не могат да се разберат чия собственост е стълба. А иначе - аз съм пияндето, което го е съборило. Имам едно единствено собствено жилище и пенсия /било ТЕЛК/ под минималната работна заплата. И орда от ЧСИ-та не могат да пипнат и стотинка. И така, пет години. После съм чист като сълза.
  • 4
    2
    как ще
    го трошат в двора на жената, нали може да пострада къщата от вибрациите по разрушаването.
  • 1
    1
    Премахването
    трябва да стане от извършителя.Съборения стълб трябва да се констатира с протокол. Завежда се дело по ЗЗД за вреда на дружеството, чиято собственост е стълба и се задължава нарушителя с направените разходи по премахване на разрушеното и възстановяване на стълба трябва да стане за сметка на нарушителя. Съставя се протокол от собственика на стълба, задължава се нарушителя с направените разходи по премахването и възстановяването, дело по ЗЗД. Изважда се заповед за предварително изпълнение или запор. Отделно ако е нарушил закона за движение по пътищата се съставя акт, НП и така нататък.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари