Кметът на Сливо поле взема премия от над 4 400 лева

2
Сливо поле гласува премии за кметовете на осем населени места
Сливо поле гласува премии за кметовете на осем населени места Снимка: Валентин Атанасов / Facebook

Сливо поле гласува премии за кметовете на осем населени места

Общинският съвет в Сливо поле ще гласува отпускането на допълнителни възнаграждения за кмета на общината Валентин Атанасов и още осем кметове на кметства. Това ще бъде една от основните точки в дневния ред на днешното заседание на съвета, съгласно публикуваната информация на официалната интернет страница на местната администрация.

Предложението за допълнителната премия за кмета на Сливо поле, в размер на 4425 лева, е внесено от председателя на Общинския съвет Илиян Иванов. В мотивите, посочени на страницата на общината, се акцентира върху качественото изпълнение на различни дейности, като основен ремонт на общински пътища и рехабилитацията им, както и успешното реализиране на проекти като „Топъл обяд“, „Грижа в дома“, „Асистентска подкрепа“ и механизмът „Лична помощ“.

От своя страна, кметът Валентин Атанасов предлага допълнителни премии за кметовете на осем населени места. Според предложението, кметовете на Бабово, Борисово, Кошарна, Малко Враново, Стамболово и Юделник ще получат по 2100 лева, а тези на Голямо Враново и Ряхово – по 2300 лева. Атанасов обосновава предложението с добрата организация, която те поддържат в зелените площи и обществените територии в съответните села. Допълнително се отбелязва ефективното координиране на социалните дейности като „Асистентска подкрепа“, „Грижа в дома“ и „Топъл обяд“, както и строгото спазване на финансовата дисциплина в рамките на бюджетите на кметствата. Той подчертава също, че към момента няма неразплатени разходи в никое от кметствата.

Освен темата за допълнителните възнаграждения, Общинският съвет ще разгледа и предложението на кмета за промени в бюджета. Те включват закупуването на нова потопяема помпа за поливане на стадиона в Сливо поле на стойност 7200 лева, както и ремонт и техническо обезпечаване на част от машините на общинските предприятия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    aha
    Русенските 7 кмета и дузина общински освен златен скунск нищо друго не заслужават! Нито водния проект, нито улиците, нито трафика по околовръстното и тапите на мостта, нито с чистотата в града. Пълна трагедия са.
  • 2
    1
    Да
    Атанасов е добър кмет и заслужава да вземе премия. Градчето е супер, за разлика от Русе, който под грижите на Пенчо, заприлича на Бейрут.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари