Кметът на Елин Пелин: Все още има хора в неизвестност

0
Елин Пелин продължава да се възстановява след вчерашния инцидент, като ситуацията постепенно се нормализира
Елин Пелин продължава да се възстановява след вчерашния инцидент, като ситуацията постепенно се нормализира Снимка: Bulgaria On Air

Елин Пелин продължава да се възстановява след вчерашния инцидент, като ситуацията постепенно се нормализира

Един ден след трагичните взривове в складовете за фойерверки в района на Елин Пелин, кметът на общината Ивайло Симеонов обяви, че ситуацията вече е под контрол. В интервю за "Денят ON AIR" той увери, че жителите са се прибрали по домовете си, но все още има хора в неизвестност.

Нормализиране на ситуацията и проверка на щетите

Няма вече облак. Лабораториите от София и Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) вече не са на терен, тъй като няма голям облак и качеството на въздуха е в нормите“, заяви Симеонов. По негови думи, първоначалният оглед на близките къщи е показал само напукани прозорци, главно в по-старите постройки. Въпреки това, страхът сред жителите остава, макар кметът да е оптимистично настроен, че ситуацията ще се стабилизира и няма да има нови взривове.

Все още има хора в неизвестност

Все още липсва официална информация за двамата души, които са в неизвестност. Според кмета, експертите предвиждат фатален изход за тях. Температурите в склада все още надвишават 1000 градуса, което затруднява опитите на Министерството на вътрешните работи (МВР) да влезе вътре и да започне разследването.

Чака се компетентно решение кога точно ще може да се влезе, за да се търсят евентуално телата и да започне разследването на инцидента“, поясни Ивайло Симеонов.

Съдържанието на склада и слухове за боеприпаси

Симеонов категорично отрече спекулациите, че в складовете е имало военни боеприпаси, подчертавайки, че става въпрос за пиротехника. Той също така отбеляза, че обектът е от клас А и подлежи на по-строг контрол, който не попада в компетенцията на общината. „Не го казвам за да бягам от отговорност, а защото там са много по-принципни и строги правилата“, уточни кметът, добавяйки, че разрешителните за подобни обекти се издават от Дирекцията за национален строителен контрол и МВР.

Ситуацията в Елин Пелин продължава да бъде внимателно наблюдавана, докато местните власти и специалисти работят по пълното изясняване на причините за инцидента и възстановяването на нормалния живот в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари