Ключов свидетел по делото "Семерджиев" се отрича от показанията си

0
Отричането от показания поставя под въпрос хода на цялото дело
Отричането от показания поставя под въпрос хода на цялото дело Снимка: БТА / Архив

Отричането от показания поставя под въпрос хода на цялото дело

В драматичен развой на събитията около нашумялото дело "Семерджиев", ключов свидетел внезапно се отрече от предишните си показания. Велина Аршинкова, чието свидетелство беше от съществено значение за хода на процеса, е подала молба до касационния съд, в която заявява, че напълно се отрича от дадените по-рано показания.

Информацията беше потвърдена от адвокат Пламен Димитров, който представлява семейството на едно от загиналите момичета в трагичния инцидент. Аршинкова, чийто разпит се проведе при закрити врата, първоначално твърдеше, че Георги Семерджиев не е бил сам в автомобила по време на инцидента и че той не е бил зад волана.

Според първоначалните ѝ показания, управлявала е непозната жена, която по-късно в съдебната зала беше идентифицирана като Елена Йорданова. Въпреки усилените опити на съда да открие тази жена, до момента тя остава неоткриваема.

Този неочакван обрат в показанията на Аршинкова може да има сериозни последствия за хода на делото. Отричането от предишните твърдения поставя под въпрос достоверността на ключови доказателства и може да доведе до преразглеждане на цялата стратегия на обвинението.

Остава неясно какви са причините за внезапната промяна в позицията на Аршинкова. Предстои съдът да разгледа нейната молба и да прецени как тя ще повлияе на по-нататъшния ход на делото. Очаква се в следващите дни да има повече яснота относно мотивите ѝ и как това ще се отрази на процеса срещу Георги Семерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари