Георги Семерджиев обжалва 20-годишна присъда пред ВКС

0
Трагедията на булевард "Черни връх" отново ще се разглежда от магистратите
Трагедията на булевард "Черни връх" отново ще се разглежда от магистратите Снимка: БНТ

Трагедията на булевард "Черни връх" отново ще се разглежда от магистратите

Осъденият за тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх" от 2022 година, при която загинаха две млади жени, Георги Семерджиев, обжалва наложеното му наказание от 20 години лишаване от свобода пред Върховния касационен съд (ВКС). Това е поредният опит на подсъдимия да избегне тежката присъда, която му беше потвърдена на две съдебни инстанции.

През април 2024 година Апелативният съд - София препотвърди решението на първоинстанционния съд, като остави в сила 20-годишната ефективна присъда на Семерджиев. Магистратите потвърдиха и паричното обезщетение в размер на 800 000 лева, което осъденият трябва да изплати на майката на едно от загиналите момичета.

Случаят привлече широко обществено внимание не само заради тежестта на престъплението, но и поради противоречивото поведение на подсъдимия по време на съдебния процес. Семерджиев нееднократно променяше версията си за случилото се, като в един от моментите дори отрече да е бил зад волана на автомобила в нощта на инцидента.

Трагедията се разигра през август 2022 година, когато автомобилът, управляван от Семерджиев, се вряза с висока скорост в такси на булевард "Черни връх" в столицата. При сблъсъка загинаха две млади жени - пътничка в таксито и нейна приятелка, която се возела в колата на Семерджиев.

Експертизите, представени в съда, показаха, че Семерджиев е шофирал с близо 200 километра в час в момента на удара. Освен това, тестовете установиха наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта му.

Обжалването пред ВКС е последната възможност за Семерджиев да търси промяна на присъдата си в рамките на българското правосъдие. Очаква се Върховният касационен съд да насрочи заседание по делото в следващите месеци, като решението му ще бъде окончателно.

Случаят с Георги Семерджиев повдигна сериозни въпроси относно пътната безопасност, отговорността на водачите и адекватността на наказанията за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство. Той също така подчерта необходимостта от по-строги мерки срещу шофирането под влияние на алкохол и наркотици, както и важността на превенцията и образованието за намаляване на пътнотранспортните произшествия с фатален край.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    ..
    Малко са му! До живот без право на промяна!!! Да си хапе татуировките, долен убиец!!!
  • 5
    4
    Аз
    И 20 са му малко.Уби две млади жени и се покри.Не повика даже бърза помощ.Стига врътки и шиканиране.Кому е ценен жалкият убиец ?Искаме справедливост, той няма права в този случай.
  • 2
    3
    Семердижиев
    Само Леефски вековенъ и бял прашец!
  • 5
    2
    Този
    Си играе със съдебната система!!!! Абе хвърляйте го в затвора бе!!!!
  • 6
    1
    Труженичка в МОСВ
    Боклук
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари