Китайци проявиха интерес към изграждането на тунел под прохода Петрохан

1
Представители на China Railway разговаряха с кмета на Видин
Представители на China Railway разговаряха с кмета на Видин Снимка: Община Видин

Представители на China Railway разговаряха с кмета на Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков проведе работна среща с представители на китайската компания China Railway International Group – един от водещите световни гиганти в железопътното строителство. Посещението на делегацията от Китай в града беше по покана на видинския градоначалник.

Срещата започна с размяна на символични подаръци. Д-р Ценков връчи на своите гости сувенири и рекламни материали, представящи региона и неговите възможности, докато китайската делегация му подари впечатляващ макет на високоскоростен влак, способен да развива до 300 км/ч.

По време на разговорите, представителите на China Railway International Group, които имат огромен опит в строителството на железопътни линии, магистрали и мостови съоръжения, изразиха интерес към стратегически инфраструктурни проекти в България. Един от ключовите проекти, който привлече вниманието им, е изграждането на тунел под прохода Петрохан. Двете страни обсъдиха различни аспекти на европейското законодателство, процедурите за изпълнение на такива мащабни проекти и как те могат да се осъществят в съответствие с нормативната база на страната.

Кметът на Видин също представи потенциала на региона за привличане на инвестиции, като постави акцент върху плана за изграждане на Индустриална зона в близост до града. Тази инициатива бе посрещната с интерес от страна на китайската делегация, която ясно заяви намерението на китайски компании да инвестират както в България, така и конкретно във Видинския регион.

Освен инфраструктурните проекти, в хода на срещата бяха обсъдени и перспективи за сътрудничество в различни икономически и културни сфери, което може да доведе до задълбочаване на връзките между двете страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Бачкатор
    Никоя страна член на ЕС няма как да допусне китайци да строят. Техните изисквания са китайски работници и китайски фирми подизпълнители без конкурс . В Сърбия и Македония да ходят.EKMTY
  • -2
    6
    Българин
    Доносническа България предлага смяна на улиците с имена на български герои с такива на усраински бандеронацисти
  • 1
    5
    Българин
    Синя България предлага смяна на имената на улиците с руски имена с такива на български герои.
  • 7
    4
    до 1
    ако беше от ппдб щеше освен да е дебел и да е педерунгел.. те са още по-ревностни към евроамериканските ценности - трябва да си извратен, грозен, жалък, омразен, педерас, антихрсит и като цяло причините да не трябва да съществуват значително да надвишават тези да съществуваш
  • 2
    3
    Запознат бесарабски гей
    Където имаме ДеБил-ПеПерасти в общински ръководства, там имаме успешно съсипани Общини. Пример за това е София,където след фалшификация на местните избори,кмет стана пепераст - внук на ДеСе агенти.В момента София е клоака,благодарение на крадливото и некадърно управление на ДеСил Терзиев - хомосексуалист и корумпиран мошеник. Същото може да се каже и за Варна,където отново след фалшификации беше избран кмет ДеБил-ПеПераст,който веднага се опита да заличи следите от убийството на пътя край Аспарухово,причинено от кола на НСО,в която са возени Кирил Простото Петков и Зайо Куросмук Цицин! Ето защо трябва да изхвърлим ДеБил-ПеПерастката сган на изборите през Октомври обратно в септичната яма,от където изпълзяха!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари