Китай започва да брои пандите

0
В Китай ще се проведе първото преброяване на пандите от десет години насам
В Китай ще се проведе първото преброяване на пандите от десет години насам

В Китай ще се проведе първото преброяване на пандите от десет години насам

Китай ще възобнови програма за освобождаване на панди, които са били държани в плен в естествената им среда, съобщава Financial Times. За първи път от десет години ще бъде извършено преброяване на пандите, в резултат на което се очаква популацията да се увеличи, информира Труд.

От 2003 г. до 2018 г. китайските власти върнаха 12 панди в естествената им среда. Поради пандемията от Covid програмата за освобождаване на животни е спряна.

Още тази година две панди ще бъдат настанени в естествената им среда. След година към тях ще се присъединят още трима. През 2023 г. е имало общо 728 панди в плен, от които 46 малки.

Голямата панда е символ на Китай. Всички панди, живеещи на земята, принадлежат към тази държава и отиват в други страни по договор за наем. Пандите имат ниска репродуктивна скорост, което ги застрашава от изчезване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Панда
    Много сладки мечоци ,обичам ги и дано не изчезнат!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари