Мечка ухапа овчар в Румъния

0
Мечка нападна 63-годишен пастир в Южните Карпати
Мечка нападна 63-годишен пастир в Южните Карпати

Мечка нападна 63-годишен пастир в Южните Карпати

Южните Карпати, Румъния - В село в окръг Аржеш, на около 150 километра северно от Букурещ, се разигра трагичен инцидент, при който мечка нападна 63-годишен мъж, докато пасял овцете си. Според новинарския портал "Диджи24", инцидентът е станал внезапно, когато агресивното животно се появило на пасището.

Пострадалият пастир веднага е получил медицинска помощ благодарение на бързата реакция на негов колега, който се обадил на Спешна помощ. Медиците са транспортирали мъжа в болница, където състоянието му е определено като тежко.

Растящата заплаха от мечките

Нападението идва само седмица и половина след друг трагичен инцидент в същия район, при който мечка уби 19-годишна жена по време на разходка. Тези случаи подчертават нарастващата заплаха от кафявите мечки в румънските Карпати, където според правителствени данни живеят около 8000 индивида. Това е втората по големина популация на мечки в Европа след Русия.

Агресивно поведение и мерки за безопасност

Мечките често нападат туристи, нахлуват във ферми и ровят из кофите за боклук в търсене на храна. След последния фатален инцидент, румънският премиер Марчел Чолаку обяви затягане на мерките за контрол върху популацията на мечките. Предложен е нов закон, който да позволи отстрела на повече мечки в определени високорискови райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Женската Мечка
    Мечката е пуснала на овчаря ама той не и пуснал и тя се ядосала.Нямало чувства.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари