Километрично задръстване на „Кулата“

0
Шофьори съобщават за повече от час и половина чакане под горещото слънце на 41 градуса
Шофьори съобщават за повече от час и половина чакане под горещото слънце на 41 градуса Снимка: БТА

Шофьори съобщават за повече от час и половина чакане под горещото слънце на 41 градуса

Пътуващите през българо-гръцката граница на ГКПП "Кулата - Промахон" продължават да се сблъскват с продължителни забавяния и километрични опашки. Според информация от водачи, преминаването през граничния пункт отнема повече от час и половина, като колите са принудени да чакат под жаркото слънце.

Ситуацията се усложнява от високите температури, които достигат до 41 градуса на сянка, според потребители в социалните мрежи. Това прави чакането още по-неприятно, особено за семействата с малки деца и възрастни хора.

Колоната от автомобили не се ограничава само до границата, а достига и до близкото село "Кулата". Местните жители също изпитват неудобства заради засиления трафик през селото, което е основен път за достъп до граничния пункт, пише агенция "Фокус".

Сериозният наплив през ГКПП "Кулата - Промахон" не е ново явление. През месец юли през пункта са преминали около 2,1 милиона души, а през юни тази цифра е била 1,15 милиона. Това означава, че за първите два летни месеца на годината през граничния пункт са преминали общо 3,25 милиона души. Увеличеното движение през летните месеци натоварва допълнително капацитета на границата и води до продължителни закъснения за всички пътуващи.

Въпреки предприетите мерки от страна на властите, значителното увеличение на трафика затруднява бързото преминаване на пътниците, като се очаква ситуацията да остане усложнена и през следващите седмици, особено в пиковите часове през уикендите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари