Кестен се стовари върху автомобили на улица "Борисова"

0
Кестен се стовари върху автомобили на улица "Борисова"
Кестен се стовари върху автомобили на улица "Борисова" Видео: Русе Медиа

Големите клони са пощадили колите от сериозни щети

Русе и околността се събудиха днес с последиците от внезапна и мощна лятна буря, която връхлетя региона вчера следобед. Стихията, продължила само около 20 минути, остави след себе си поредица от паднали дървета, прекъснати електропроводи и затруднено движение по основни пътни артерии.

Най-сериозни поражения бяха регистрирани в центъра на Русе, където на улица "Борисова", точно пред Художествената галерия, голям изсъхнал кестен не устоя на силните пориви на вятъра. Дървото се разцепи, като част от него падна върху паркирани автомобили.

За щастие на собствениците, щетите по колите не са сериозни, но инцидентът създаде значителни затруднения в движението от гарата към центъра на града.

Веднага след получаване на сигнала, на място бе изпратен екип на Общинска полиция, който обезопаси района и организира движението на автомобилите. Поради прекъсване на контактната мрежа при падането на дървото, се наложи временно спиране на електрозахранването в района.

В квартал "Здравец" и по пътя за село Басарбово, в района на гробищния парк, също бяха регистрирани паднали дървета. Общинските власти уверяват, че всички те ще бъдат своевременно отстранени.

Извън градската територия ситуацията също бе усложнена. Движението по две основни пътни артерии - Русе - Бяла и Русе - Силистра, бе сериозно затруднено поради паднали дървета на пътното платно. В участъка между Две могили и Обретеник по пътя Русе - Бяла, както и между Русе и Сливо поле по направлението към Силистра, шофьорите са принудени да маневрират, навлизайки в насрещното движение, за да заобиколят препятствията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    17
    До девети
    Не си прав, как да няма пилот, има пилот, ама той денонощно върши любимото си занимание, гони стюардесите
  • 1
    16
    тука пише,
    а ти си прочети целия документ! НАРЕДБА № 8121з-422 ОТ 16 АПРИЛ 2015 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ЗВЕНАТА "ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ" В сила от 28.04.2015 г. Издадена от министъра на вътрешните работи Чл. 2. (1) Звената "Общинска полиция" изпълняват задачи, свързани с опазване на обществения ред, охраната на обекти, безопасността на движението по пътищата и осъществяването на контролната и административнонаказателната дейност на органите на местното самоуправление към общините в Република България. (2) При изпълнение на задачите по ал. 1 служителите от звената "Общинска полиция" имат правомощия по чл. 64 - 66, 69, 70, 72, 73, 80 - 88 и 95 на глава пета, раздел І от Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР). Чл. 3. Статутът на служителите от звената "Общинска полиция" се урежда съгласно разпоредбите на част трета "Държавна служба в МВР" от ЗМВР.
  • 0
    15
    до 14
    Ето я часта за МПС със специален режим на действие:"Чл. 2. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 80 от 2006 г., в сила от 03.10.2006 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2009 г., в сила от 21.04.2009 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2015 г., в сила от 06.10.2015 г.) Специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция "Национална сигурност", главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на Министерството на правосъдието, обозначените автомобили на служба "Военна полиция" към министъра на отбраната, специализирани контролни органи на Агенция "Митници" при упражняване на определените им по Закона за митниците, служителите по горите при упражняване на определените им по Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча и Закона за рибарството и аквакултурите правомощия и други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи." Някъде да пише "Общинска полиция" или, че е част от МВР?!?!? :))))
  • 0
    14
    до 12
    За теб може да не е, ама за тях в закона си има съответните членове!😁😁😁
  • 6
    13
    Споко
    Пънчи бди и не спи, много дървета в града ще паднат защото си паркирате колите под тях, аз на Нисоффо паркирам на поляната край уфцети и няма проблем. А на общинската полюция не й дреме на сайдера за вашите коли. Стоят си на хладно в колите и си разказват разни врели некипели. Та внимавайте къде паркирате колите си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари