Катастрофа с автобус със затворнички в Чехия

0
12 души са ранени
12 души са ранени

12 души са ранени

На около 80 километра западно от Прага се случи сериозен пътен инцидент, при който дванайсет души пострадаха. Сблъсъкът е станал между микробус, превозващ затворнички, и лека кола, съобщи ДПА.

Състоянието на пострадалите

Шестима от пострадалите са със средни и тежки наранявания, според говорител на местните спешни служби. Точният брой на пострадалите включва както пътници от микробуса, така и от леката кола. Микробусът е превозвал 16 затворнички, които са били транспортирани към работното си място извън затвора, както и шофьор и охраняващ полицай.

Реакция на затворническите служби

„Няма нарушения в сигурността“, заяви говорителка на затворническите служби. Тя подчерта, че жените, участващи в инцидента, са излежавали присъди за дребни престъпления. Според нея, всички необходими мерки за безопасност са били спазени.

Спасителната операция

В спасителната операция са участвали седем линейки и хеликоптер. Спешните екипи са действали бързо и координирано, за да осигурят първоначална медицинска помощ на пострадалите и да ги транспортират до болници в региона.

Причини за инцидента

Причините за инцидента все още се разследват от местните власти. В момента няма информация за виновника за сблъсъка. Пътната полиция продължава да събира данни и свидетелски показания, за да установи точните обстоятелства около инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари