Кара-Мурза: Путин трябва да загуби войната в Украйна

1
Руският опозиционер предрича край на режима и политически промени в страната
Руският опозиционер предрича край на режима и политически промени в страната Снимка: БТА / АР

Руският опозиционер предрича край на режима и политически промени в страната

Руският президент Владимир Путин трябва да претърпи поражение във войната в Украйна и да изгуби уважението, което му е засвидетелствано, а краят на неговото управление е ключът към установяването на траен мир, заяви опозиционерът Владимир Кара-Мурза в интервю за "Франс прес". Кара-Мурза, който наскоро бе освободен при размяна на затворници между Русия и Запада, сподели своите виждания относно бъдещето на Русия и ролята на Запада в ситуацията.

„Много е важно Владимир Путин да не бъде допуснат да спечели войната в Украйна“, подчерта Кара-Мурза, който също така трябваше да се срещне с френския президент Еманюел Макрон по-късно през деня. „Но не по-малко значимо е и това Путин да не запази респекта към себе си в края на този конфликт,“ допълни той.

Владимир Кара-Мурза, който изтърпяваше 25-годишна присъда в наказателна колония в Сибир, беше освободен в резултат на скорошна размяна на затворници между Москва и западните сили. В интервюто той заяви своята увереност, че ще се завърне в Русия след края на режима на Путин. Според него, Западът трябва да преустанови политиката си на съобразяване с руския президент, която го е направила „чудовището, което е днес.“

„Стига вече с "Реалполитиката"!“ настоява опозиционерът. Той предупреждава, че ако на Путин бъде позволено да представи войната като своя победа и да остане на власт, светът скоро ще се изправи пред нов конфликт. „След година или 18 месеца ще говорим за нова криза,“ прогнозира Кара-Мурза.

На 43-годишна възраст, Кара-Мурза, който притежава както руско, така и британско гражданство, изрази желанието си да посети Украйна и да се срещне с президента Володимир Зеленски. Той смята, че е важно да бъдат изградени връзки между руските продемократични сили и Украйна. „Трябва да намерим начин да живеем заедно и да преодолеем тази трагедия, която режимът на Путин отприщи,“ каза той и добави, че този процес няма да е лесен или бърз, но е уверен, че е възможен.

Кара-Мурза споделя, че по време на престоя си в затвора в Сибир е бил убеден, че ще загине там. Но една сутрин неочаквано бил качен на самолет за Москва и разменен в Анкара с други затворници. „Никой не ни попита дали сме съгласни. Натовариха ни като добитък и ни изхвърлиха от Русия,“ разказа той.

Според него, режимът на Путин не е вечен и краят му е близо. „Ще ни предстои огромната задача да възстановим страната от руините, които Путин ще остави след себе си,“ заяви Кара-Мурза. Той припомни бързите и неочаквани промени в руската история, като падането на царския режим през 1917 година и разпадането на Съветския съюз през 1991 година. „Независимо дали Путин го иска или не, бъдещето идва,“ каза той.

Кара-Мурза не успя да скрие емоциите си, когато си припомни как е чул за смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални по радиото, докато е бил в изолация. „Помислих си, че може би си го въобразявам,“ сподели той, но добави, че е сигурен, че Навални е бил убит по заповед на Путин.

„Всеки западен лидер, който се ръкува с Путин, се ръкува с убиец,“ заяви категорично опозиционерът.

Гневът от престъпленията на режима на Путин е поддържал и неговата съпруга Евгения Кара-Мурза, която не е престанала да се бори за освобождаването му, докато е живеела с децата им в Съединените щати. Тя заяви, че този гняв надделял над всички страхове, които е изпитвала, и е решена да продължи да се бори за освобождаването и на други политически затворници в Русия.

„Нямаше да съм тук, ако не беше Евгения,“ призна Кара-Мурза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Лапа-КУРза
    Моля да не кликате върху линковете на бесарабската смрадлива пеперуга мартинчо от коментар 14,постнал е гей порно в което го ебат руски тираджии,явно си прави реклама
  • -7
    14
    Истината
    Никой не се вълнува от полюциите на руската сган. Нека всеки сам прецени, кое е истина и кое е лъжа, от видеата посветени на сектата на мършляците "иZраждане" Главни действащи лица - кЪстадин кЪсопишков и боклук Алтънчо: 1) https://www.youtube.com/watch?v=XBgl5jk1k0M (кЪстадин и плешивата "Златка") 2) https://www.youtube.com/watch?v=3l9lr1gGvZ8 3) https://www.youtube.com/watch?v=eKJVbP8TxmM
  • 3
    13
    7htyhgj
    А истината и реалността са че Русия ще спечели над целия запад и ще ги направи за смях. Тя вече ги прави, просто след официалната победа и капитулацията на икронацистите, всичко ще е официално и подпечатано за учебниците по история и западнитв боклуци ще се пукат от яд до небето.
  • 15
    12
    фена на Путин
    Кара мурза, с британски паспорт, жена му и децата му в сащ докато той лежи в Сибир, но пък бил опозиционер ! Абе вие нормално ли се развивате ? Този мръсен боклук агент ще вдигал страната от руините след Путин.... Какви руини бе боклук ? Руините бяха при горби и елцин. Сега Русия е неузнаваема супер сила, с която цялата планета се съобразява. Виж украйна е руини и нечовешка мизерия, проституция, корупция и каквото се сетиш. Който е със сащ е в руини глад и мизерия и драстично редуциране на населението, включая нас. Който си гледа националния интерес върви само нагоре.
  • 4
    11
    Учуден
    Не съм учуден,че анално олабената смрадлива бесарабска мърша мартинчо отново използва името ми този път за да разпространява гей порно с негово участие най вероятно.Не е тайна,че бесарабският куролап си продава задника евтино защото е наркозависим. Иначе този изрод на снимката може да събуди единствено бесен смях,нищо повече,ако това са поддръжниците на куросмук зеленски значи на хохълите им е спукана работата
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари