Kандидатстването за еднократна помощ за учениците започна

0
Право на сумата имат ученици от първи до четвърти и осми клас
Право на сумата имат ученици от първи до четвърти и осми клас

Право на сумата имат ученици от първи до четвърти и осми клас

Започва кандидатстването за еднократна помощ за учениците от първи до четвърти клас и осми клас.

Тези помощи се отпускат след записване на детето в съответния клас. Заявлението – декларация се подава по настоящ адрес най-късно до 15 октомври. За учениците, които са записани в първи и осми клас, към заявлението родителите трябва да приложат служебна бележка, че детето е записано в съответния клас. За останалите класове това не се налага, тъй като учениците автоматично биват записани за следващия клас”, коментира в студиото на предаването „Социална мрежа” по NOVA Зоя Попова, гл. експерт отдел социални и семейни помощи към Главна дирекция „Социално подпомагане” към дирекция „социално подпомагане”

Тя посочи, че сумата е 300 лева, която се изплаща на две части. „Ако детето не постъпи в съответния клас, не продължи обучението си през втория учебен срок или допусне отсъствия от пет учебни часа”, посочи още Попова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Кольо
    Интересно, но факт. Те осмокласниците още не са подали документи за прием.... Как ще кандидатстват за тази помощ. Все бързаме... И все слепи се раждат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...