Камала Харис обяви Тим Уолц за кандидат за вицепрезидент

0
Губернаторът на Минесота ще допълни кандидат-президентската двойка на демократите
Губернаторът на Минесота ще допълни кандидат-президентската двойка на демократите Снимка: БНТ

Губернаторът на Минесота ще допълни кандидат-президентската двойка на демократите

В ключов ден за предизборната надпревара в Съединените щати, Камала Харис избра губернатора на Минесота Тим Уолц за свой кандидат за вицепрезидент. Това решение се очаква да привлече гласовете на хората от Средния запад и да внесе баланс в кандидат-президентската двойка на демократите.

60-годишният дългогодишен политик е изключително уважаван и одобряван както сред конгресмените, така и във военните среди. В социалната мрежа "Екс" Уолц изрази радостта си, като написа, че "това е най-голямата чест в живота му". Самата Камала Харис също потвърди избора си в съобщение, като написа: "Горда съм да обявя, че помолих Тим Уолц да бъде мой кандидат за вицепрезидент. Като губернатор, треньор, учител и ветеран, той свърши много работа за работещите семейства. Радвам се да е с нас в екипа. Сега да се захващаме за работа".

Балансиран екип в битката за Белия дом

Изборът на Тим Уолц се разглежда като стратегически ход, който може да спечели симпатии както сред хората от Средния запад, така и сред прогресивните среди. Демократите го виждат като фигура, която може да обедини различни лагери и да привлече гласоподаватели от различни социални и икономически групи. Първата съвместна изява на Харис и Уолц ще бъде тази вечер във Филаделфия, където се очаква да засенчат изявата на републиканския кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс.

История на успеха и предизвикателствата

Тим Уолц доби широка популярност през 2020 година, когато в Минеаполис белите полицаи убиха чернокожия Джордж Флойд, което доведе до създаването на движението Black Lives Matter ("Животът на чернокожите също има значение"). Това движение беше фактор за победата на Джо Байдън през същата година. В отговор на тези събития, Уолц заяви: "Моля се на Господ нито един губернатор на Минесота повече да не бъде принуждаван да мобилизира органите на реда, за да потушават размирици по улиците. Единственият начин да го постигнем, е като въведем огромни промени. Това е само първата стъпка - първата от много".

Уолц е избран в Конгреса за първи път през 2006 година и остава там 12 години. Той е ветеран от войната и най-високопоставеният военнослужещ, който влиза в Камарата на представителите. Неговата кариера включва и дългогодишна работа като учител по география в гимназия и треньор по футбол, което го прави изключително земен и близък до обикновените хора.

Подготовка за вицепрезидентската роля

През уикенда Тим Уолц отмени участие в Ню Хемпшир, за да лети за Вашингтон, където Камала Харис провеждаше интервюта с потенциални кандидати за вицепрезидент. Претендентите са преминали през сериозни проверки и интервюта, включително от счетоводители, адвокати и лекари, а профилите им в социалните мрежи и тези на близките им са внимателно разгледани. Американските медии съобщават, че преди да вземе решението си, Харис е имала отпечатани различни плакати с името ѝ до всеки от вариантите за кандидат за вицепрезидент.

Очаквания и бъдещи изяви

Камала Харис и Тим Уолц ще излязат на сцената за първи път заедно тази вечер на митинг във Филаделфия. Това събитие се очаква да привлече значително внимание и да засенчи планираната почти едновременно изява на републиканския кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс. С този екип демократите се надяват да осигурят победа срещу Доналд Тръмп и неговия вицепрезидентски кандидат, като предлагат балансирана и опитна алтернатива на избирателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари