Калина Крумова: В ДПС и изведнъж всичко „гръмна”

1
Ситуацията в ДПС не е вътрешнопартийна, отразява се на цялата страна
Ситуацията в ДПС не е вътрешнопартийна, отразява се на цялата страна Видео: NOVA

Ситуацията в ДПС не е вътрешнопартийна, отразява се на цялата страна

Ново напрежение избухна около Движението за права и свободи (ДПС), след като привърженици на почетния председател Ахмед Доган прекараха нощта пред дома му в столичния квартал „Бояна”. Те се събраха там в знак на подкрепа и готовност за защита на Доган, въпреки че той самият не беше в сградата по време на тяхното присъствие.

До тази ситуация се стигна след искането на Данаил Папазов, бивш съдружник на Ахмед Доган, за напускане на имотите в „Бояна” и край Росенец. Папазов, който дълги години беше близък до Доган, сега отправя сериозни претенции, които разтърсват политическата сцена и предизвикват напрежение в редиците на ДПС.

Ситуацията предизвика бурни реакции, като журналистката Калина Крумова сподели своето мнение в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS, изтъквайки, че този развой е неочакван и показва значителни комуникационни пропуски в партията. „Едва ли някой е очаквал да се задълбочи този сюжет, защото бяхме свикнали на едно спокойствие и невиждана политическа дисциплина в ДПС и изведнъж всичко „гръмна”. Не съм съгласна, че е вътрешнопартийна ситуация, защото тя се отразява на цялата политическа картина в страната. Има огромен комуникационен проблем, защото има огромен брой незададени въпроси”, коментира Крумова.

Журналистът Людмил Илиев също изрази мнение, че този конфликт трябва да бъде решен в съда. „Ние няма да научим истината нито от единия, нито от другия лагер. Целият спор между Ахмед Доган и Делян Пеевски започва да изглежда като раздяла между съдружници в търговско дружество”, заяви той.

С нарастващото напрежение в ДПС и последващите реакции, се появяват и прогнози за потенциални политически последствия. Калина Крумова предположи, че тази ситуация може да засили позициите на други политически играчи, като Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ, които могат да извлекат дивиденти от тези вътрешнопартийни конфликти. „Когато двама се карат – третият печели. Не знам дали от това, което става в ДПС и БСП, няма да спечели още по-категорично Борисов да спечели от тези конфликтни ситуации. Независимо дали и кога ще се разберат Пеевски и Доган, както и дали и кой ще подпише листите на БСПизбори ще има. Партиите с твърди ядра ще имат много по-голямо предимство”, добави тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Читател
    Не знам тази Калинка, в какво качество е гост в студиото на една от гледаните и уважавани телевизии.Тя е толкова далеч от процесите у нас,нещо което прекрасно се знае от нея,но се появява от дъжд на вятър тук таме,за да разберат хората,че е все още между нас.
  • 2
    1
    Мунчо
    Калинка нещо бърка жанра. Това в ДПС е мафиотска война.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари