Калин Вельов стана заместник-министър на културата

0
Министерски съвет назначи петима заместник-министри
Министерски съвет назначи петима заместник-министри Снимка: БНТ / Архив

Министерски съвет назначи петима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев и по предложение на ресорните министри, петима нови заместник-министри бяха официално назначени на различни постове в правителството.

Новият заместник-министър на земеделието и храните е Янислав Янчев. Той има магистърска степен по екология и опазване на околната среда от Лесотехническия университет и впечатляващ над 15-годишен опит в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. През този период, Янчев е заемал ключови позиции в дирекция „Директни плащания“, като е започнал кариерата си като експерт, за да достигне до ръководни длъжности в сектори, свързани с обработка и оторизация на заявления за подпомагане.

На поста заместник-министър на труда и социалната политика е назначена Румяна Петкова. Тя започва своята кариера в Агенцията за социално подпомагане през 2005 година като социален работник и впоследствие заема редица ръководни постове. От 2010 до 2017 година Петкова е директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Благоевград, а от ноември 2017 до юли 2023 година е изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане. В момента тя е служител на Националния осигурителен институт.

Новият заместник-министър на правосъдието е Михаела Мечкунова-Стамболийска. Тя има образователен опит по философия и право от Югозападния университет „Неофит Рилски“, както и богата кариера в правната сфера. Работила е като експерт-юрист и е заемала ръководни длъжности в различни правителствени агенции. През последната година е била началник на политическия кабинет в Министерството на правосъдието.

Калин Вельов, който по-рано е бил съветник на министъра на културата и народен представител, сега заема позицията заместник-министър на културата. Със завършено музикално образование и магистърска степен по „Поп и джаз ударни инструменти“, Вельов има значителен опит в културния сектор и парламента.

Елена Шекерлетова е назначена за заместник-министър на външните работи. Със своята дългогодишна дипломатическа кариера и опит като посланик на България във Федерална република Германия и Република Австрия, Шекерлетова е утвърден специалист в международните отношения. Тя е завършила право в Софийския университет и е специализирала международно право в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    русенец
    Основно тъпанари са били министри в Бг последните три десетилетия, крайно време беше министър да стане и един истински перкусионист.
  • 2
    3
    дупетат Златан
    аз го предложих, харесвам го.
  • 4
    2
    Аз
    Tъпанар не е срамна професия! ;)
  • 12
    1
    зар
    Щом и тъпанджиите стават министри няма оправия за БЪЛГАРИЯ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари