Калин Стоянов: Има натиск да не бъда вътрешен министър

0
ърху бъдещия премиер се оказва сериозен политически натиск по отношение на моето участие в правителството
ърху бъдещия премиер се оказва сериозен политически натиск по отношение на моето участие в правителството Видео: NOVA

Върху бъдещия премиер се оказва сериозен политически натиск по отношение на моето участие в правителството

В събота министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се срещна с новия служебен премиер Горица Кожарева, за да обсъдят състава на предстоящия служебен кабинет. След срещата, Стоянов заяви пред NOVA, че е останал с усещането, че има вероятност да не бъде част от новия кабинет, като посочи, че е усетил политически натиск за неговото отстраняване.

„Разговорът беше стегнат и професионален, но усещам, че върху бъдещия премиер се оказва сериозен политически натиск по отношение на моето участие в правителството“, отбеляза Стоянов.

Той допълни, че е било намекнато, че има и други кандидати за поста вътрешен министър, които могат да бъдат поканени на разговори. По време на срещата, Стоянов е представил подробен доклад, съдържащ анализ на резултатите от работата на Министерството на вътрешните работи, като сравнение със същия период от миналата година. Министърът е запознал Кожарева и с приоритетите на министерството, постиженията му, както и проблемите, с които се сблъсква, и възможните решения.

Калин Стоянов подчерта, че е акцентирал върху необходимите стъпки за постигане на пълноправно членство на България в Шенген. Независимо от това, остава неясно дали той ще продължи да изпълнява функциите си като вътрешен министър в новия служебен кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Пенчева
    Нима нямаше натиск при назначаването на Калин Стоянов за министър на МВР още при по-предното правителство?! Толкова време щом се задържа, значи е доста угоден на мафията. Да не забравяме и това, че същият тоз Калин Стоянов много бързо извърши масова чистка на шефовете на всички ОДМВР в цялата страна, вкл. и в Русе. Обаче сега дните на всички тия кукли на конци са преброени и скоро ще бъдат подведени под отговорност...
  • 6
    1
    Oh
    Котьо, лелката ли те натисна ;) Отиваш в охраната на Шиши. Споко - поне лейтенант ще си.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари