Каква е ситуацията на Дунав мост?

2
Без сериозни затруднения по Дунав мост при Русе
Без сериозни затруднения по Дунав мост при Русе Снимка: Областна администрация - Русе

Без сериозни затруднения по Дунав мост при Русе

Движението по Дунав мост при Русе продължава без сериозни затруднения, сочи проверка на място, извършена от областния управител Драгомир Драганов. Единствено в пиковите часове леките автомобили изчакват до 30 – 40 минути максимум, за да преминат през съоръжението.

Товарни и леки автомобили

Данните показват, че от 09:00 часа сутринта вчера до 09:00 часа сутринта днес, на изход от България са преминали 1277 товарни автомобили. За сравнение, в същия часови диапазон от 9 до 10 юли, когато не се извършваха ремонтни дейности и нямаше поставени заграждения, са преминали 1213 товарни автомобила – с 64 по-малко. При леките автомобили броят е почти еднакъв – над 3000 са излезли от страната.

През вчерашния ден, в страната са влезли 975 камиона, което е с 327 по-малко спрямо предходния ден. Причината за това е, че румънските власти не са пропускали регулярно превозните средства през граничния пункт, поради опасения за дългото им престояване на моста. Ситуацията вече е нормализирана и към момента няма проблеми.

Основен ремонт на Дунав мост

Основният ремонт на съоръжението стартира вчера с ограничаване на движението в участък с дължина около 200 метра в лентата за вход в България. В другата лента, която е за изход в посока Румъния, в момента не се извършват строителни работи и трафикът преминава регулирано. Строителните дейности ще продължат без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря.

Движението се регулира с адаптивна светофарна уредба, чиято работа е синхронизирана между граничните власти на България и Румъния. Светофарът ще може да се премества и да се разполага в съответната част на моста, която се ремонтира.

Технически подробности и инвестиция

Ширината на участъка от пътното платно, където ще се осъществява поетапното двупосочно преминаване, е 3.5 метра, което гарантира безпроблемното придвижване на моторни превозни средства със ширина до 2.75 метра. Ремонтът е на стойност близо 45 милиона лева и включва цялостна подмяна на асфалтовите пластове, панели, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и други.

Областният управител Драгомир Драганов уверява, че ремонтните дейности се извършват по план и без значителни затруднения за трафика, което е ключово за безпрепятственото преминаване през Дунав мост при Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Недялко Николов
    За какви 30 -40 м. говорите ? Минете от Румъния за България , чака се по 1 до 2 часа и то през нощта. Как не ви е срам да лъжете ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари