4000 автомобила от Румъния преминаха за денонощие през Дунав мост

4

В натоварените часове се изкачва до 30 - 40 минути

Нормален е трафикът в района на ГКПП „Дунав мост“ при град Русе, въпреки текущите ремонтни дейности. Проверка на място, извършена от областния управител Драгомир Драганов и заместника му Георги Георгиев, установи, че от българската страна няма образували се опашки от превозни средства. Леките автомобили изчакват до пет минути, за да преминат моста, а в някои по-натоварени часове – не повече от 30 – 40 минути.

Движението на леките автомобили

Средно по около 3000 леки автомобила преминават през моста в посока Румъния за денонощие, като само за последните 24 часа техният брой е бил близо 4900. В по-натоварените периоди изчакването може да достигне до 40 минути, но обикновено преминаването става значително по-бързо. По-натоварено е движението на автомобили, влизащи в България. За последното денонощие те са били около 4000, като и в момента има опашка от автомобили от румънска страна. Това се дължи най-вече на завръщащите се у нас хора, които работят в Западна Европа.

Товарните автомобили

За последните 24 часа през съоръжението в двете посоки са преминали 1844 товарни автомобила. От тях 1249 са излезли от страната, а 595 са влезли. За момента румънските гранични служби дават приоритет на придвижването на леките коли през границата. Областният управител Драгомир Драганов поясни, че е необходимо да се синхронизират действията с румънските власти по отношение на товарните автомобили. „Необходимо е да се синхронизираме с румънските власти по отношение на тировете. При нас те се спират от 13:00 до 21:00 часа, а от румънската страна – от 11:00 до 19:00 часа. В този промеждутък от два часа се получава задръстване“, уточни той.

Контрол и регулиране на трафика

Служители на „Гранична полиция“ също регулират превозните средства в района на строително-монтажните дейности. Контролът се осъществява в сътрудничество с румънските гранични служби, за да се минимизират закъсненията и задръстванията.

Ежедневни проверки

Подобни проверки ще се извършват ежедневно от ръководството на Областната администрация, за да се гарантира нормалното протичане на трафика по време на ремонтните дейности. Целта е да се избегнат големи забавяния и да се осигури бързо и безпроблемно преминаване през моста както за леките, така и за товарните автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Русенка
    Крайно време е тези такси от преминаване на превозните средства по Дунав мост да бъдат използвани за доброто на град Русе. Няма само да дишаме отровните газове от автомобили и камиони, да чистим боклуци и да търпим неудобствата от задръствания на пътните артерии към моста. Също да бъдат премахнати и химическите отровители и производителите на части за автомобилната индустрия, които са Невидими за РИОСВ и всички останали НЕкомпетентни органи. Само така ще се освободим от Видимия въздух, който дишаме и мръсотията в която живеем.
  • 8
    3
    русенец до втори
    Прав си, 4000 коли по 4 лева, това са 16 000 лева дневно само от колите. По 30 дни прави половин милион месечно. Само от колите, без бусове, без камиони. и всичките тези пари отиват при нагите шопи да си строят магистрала Струма, магистрала Европа и не знам какво още удобства за тях. А нас тука кучета ни яли.
  • 8
    2
    4000
    4000 леки автомобила по 2 или 3 € на кола,такса мост? ,А тежкотоварните? Бусовете?
  • 9
    1
    Свидетел
    Никой нищо не регулира Лъзгат телефоните и почесват задниците,топло е.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари