Как "Семейство Симпсън" предвиди Камала Харис като президент на САЩ

0
Модерният Нострадамус на телевизията предвещава бъдещето с точност
Модерният Нострадамус на телевизията предвещава бъдещето с точност Снимка: Х

Модерният Нострадамус на телевизията предвещава бъдещето с точност

Телевизионният сериал "Семейство Симпсън" отново прикова вниманието с едно от своите "предсказания", което разбуни социалните мрежи и медиите. Този път става въпрос за епизода "Барт към бъдещето" от 2000 година, в който героинята Лиса Симпсън става президент на САЩ. Интересното е, че в епизода Лиса е облечена по начин, който много напомня на стила на Камала Харис, настоящата вицепрезидентка на Съединените щати и кандидат за президент.

Една от забележителностите на "Семейство Симпсън" е способността му да "предсказва" бъдещето. Това не е първият случай, в който сериалът изглежда да предвиди събития от реалността. Сценаристът Ал Джийн бързо коментира ситуацията в социалната мрежа Х, изразявайки гордостта си, че е част от екипа, който създава такива забележителни съвпадения. Според него, подобни моменти само добавят към култовия статус на сериала.

Феновете в социалните мрежи, като бившия Туитър, не закъсняха да изразят своите впечатления и шеги. Някои дори предложиха Лиса Симпсън да бъде призната като първата жена-президент на САЩ, подчертавайки комичния аспект на ситуацията.

Историята обаче има и друга страна. Доналд Тръмп също е споменат в същия епизод от 2000 година, но не е изобразен в сериала. В него Лиса наследява президентския пост след него, като се посочва, че той е оставил икономиката на страната в тежко състояние. Рисунки в стила на "Семейство Симпсън", които изобразяват Тръмп, са дело на негови опоненти и не са част от оригиналните серии.

Сериала е известен с други подобни предсказания. Например, в епизод от 2012 година Лейди Гага гостува на концерта в Спрингфийлд и лети във въздуха, нещо, което тя прави и на почивката на Супербол през 2017 година. Това съвпадение отново предизвика усмивки и признания от страна на сценаристите.

Едно от по-смелите предсказания на "Семейство Симпсън" датира от 1995 година и включва умни часовници, които вече са част от нашето ежедневие. Сцената е станала популярна сред феновете, които обичат да сравняват събитията в сериала с реалността. През 1996 година Cypress Hill се появяват в сериала и обсъждат идея за колаборация с Лондонския Симфоничен оркестър. Почти три десетилетия по-късно, тази идея става реалност, когато групата обявява подобен концерт през 2023 година.

Тези съвпадения и "предсказания" само увеличават културното значение на "Семейство Симпсън" и подчертават неговото въздействие върху съвременната култура. Сериалът продължава да бъде актуален и да изненадва своите зрители с коментари върху съвременните събития и култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    523523
    предвидили са, защото масоните са им казали, че ще стане това винаги е ставало с The Simpsons
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари