Как да защитим домовете си по време на отпуск?

1
През летните месеци се увеличава броят на домовите кражби, което поражда необходимостта от допълнителни мерки за сигурност
През летните месеци се увеличава броят на домовите кражби, което поражда необходимостта от допълнителни мерки за сигурност

През летните месеци се увеличава броят на домовите кражби, което поражда необходимостта от допълнителни мерки за сигурност

С настъпването на летния сезон и началото на отпуските, все повече хора оставят домовете си празни за поне седмица. Данните показват, че именно през летните месеци се увеличава броят на домовите кражби, което поражда необходимостта от допълнителни мерки за сигурност. Експертът по ключова сигурност Ерик Борисов споделя в предаването "България сутрин" на Bulgaria On Air някои от най-новите и ефективни начини за защита на жилищата.

Борисов препоръчва консултация с професионалисти в областта на ключарството, които могат да предложат индивидуални решения за всяко жилище. „Най-добре е да се консултирате с хора, които се занимават с ключарство и да ви подсигурят дома, като подсигуряването се случва спрямо вашата входна врата. Подходът е индивидуален към всеки един апартамент“, посочва той. „Когато се подаде сигнал към нас, искате да подобрите сигурността у дома, обаждате ни се, изпращаме човек и спрямо вашите изисквания, жилище и бюджет се определя най-доброто за вашия дом като защита“, допълва експертът.

Не е задължително да се инвестират големи суми за подобряване на сигурността. „Има бърз механизъм - обаждате се по телефона и в рамките на 1 час наш човек може да дойде да ви консултира, дори да ви свърши работа на момента“, обяснява Борисов. Той подчертава, че съществуват нови безжични ключалки, които работят с дистанционни и могат да бъдат добавени до 16 дистанционни. Те са криптирани и не могат да бъдат дублирани.

Според Борисов, хората, които са пострадали от кражба в дома, в бъдеще взимат по-сериозни мерки за защита. „Търсят ни не само лятото, но и около Коледа, около дългите отпуски. Много често се случва да се приберат от почивка и да заварят жилището си разбито“, отбелязва той.

Интериорният дизайн също играе важна роля в сигурността на дома. „Аз подкрепям метода, по който да се постави една врата с една достатъчно добре направена ключалка, за да не се наложи да си сложим 1-2-3 компромисни ключалки да си защитим дома“, коментира Борисов.

Съвременните технологии предлагат множество решения за сигурност, включително системи, работещи с изкуствен интелект и пръстов отпечатък. „Шпионките са с видеонаблюдение и работят чрез смарт приложение. Можете в реално време да си отключите вратата, да си погледнете пред дома дали има някого“, споделя експертът.

Борисов съветва да се обръщаме към професионалисти в сферата на сигурността, които могат да направят оглед на дома и да предложат най-добрите решения според нуждите и бюджета на клиента. „С един елементарен патрон за 40-50 лева може да се реши проблемът. Подходът е индивидуален спрямо вратата. Тя определя какво може да се направи в системата за сигурност“, завършва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари