Как да се отървем от залепнала дъвка на дрехите?

1
Как да се справите с дъвка на дрехите само за няколко минути
Как да се справите с дъвка на дрехите само за няколко минути

Как да се справите с дъвка на дрехите само за няколко минути

Всеки от нас вероятно поне веднъж се е сблъсквал с проблема да открие залепнала дъвка на дрехата си. Въпреки че дъвката може да ни помогне за освежаване на дъха, попадне ли на любимата ни дреха, тя се превръща в истинско предизвикателство. Ако сте имали този проблем, знаете, че отстраняването ѝ не е лесна задача, особено ако не знаете точния метод. В тази статия ще представим най-ефективните начини за бързо и лесно справяне с този проблем, в зависимост от вида на тъканта, с която работите.

Най-добрите методи за премахване на дъвка от дрехи

  1. Студените методи

    Един от най-ефективните начини за премахване на дъвка е чрез използване на студено въздействие. Най-често срещаният метод е поставяне на дрехата във фризера. Когато дъвката замръзне, тя губи своята еластичност и става твърда, което прави премахването ѝ много по-лесно. След като извадите дрехата от фризера, дъвката буквално се чупи и отпада.

  2. Горещите методи

    Ако не разполагате с време за замразяване, можете да опитате горещите методи. Един от тях е използването на вряща вода. За тази процедура ще ви е необходим помощник – докато един човек полива дъвката с гореща вода, друг трябва незабавно да я изстърже с четка за зъби. Друг ефективен подход е да използвате ютия и абсорбираща хартия. Поставете хартията върху дъвката и изгладете с добре загрята ютия. Под въздействието на топлината дъвката ще се залепи за хартията и ще се отдели от дрехата.

  3. Алтернативни методи

    Ако студеното и горещото въздействие не са подходящи за вас, можете да пробвате алтернативни методи. Загретият оцет е един от тях. Нанесете топъл оцет върху дъвката и внимателно разтъркайте с четка за зъби, докато започне да се отделя. Друг необичаен, но ефективен метод е използването на друга дъвка – притиснете нова дъвка към старата и бързо я отлепете. В много случаи новата дъвка ще отстрани залепналата. Освен това съществуват специални спрейове за премахване на дъвка, които действат по подобен начин на замразяването – напръскайте дъвката, изчакайте няколко секунди и я отстранете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари