Израелски самолети предизвикаха паника в Бейрут

0
Израелски прелети над Бейрут преди планираната реч на Хасан Насралла
Израелски прелети над Бейрут преди планираната реч на Хасан Насралла Снимка: АП / БТА

Израелски прелети над Бейрут преди планираната реч на Хасан Насралла

Израелски военни самолети предизвикаха масова паника в Бейрут, преодолявайки три пъти звуковата бариера в рамките на по-малко от 30 минути. Силният тътен накара жителите на града да се укрият, точно преди планираната реч на лидера на "Хизбула" Хасан Насралла, съобщава Ройтерс.

Речта на Насралла, която е планирана за 17:00 часа местно време, отбелязва седмица от убийството на висшия военен командир на "Хизбула" Фуад Шукр при израелски удар в южното предградие на Бейрут.

По-рано днес ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви, че е извършила серия от атаки с дронове срещу Северен Израел, предупреждавайки, че ответните мерки за убийството на Шукр тепърва предстоят.

"Хизбула" заяви, че е изпратила голямо количество дронове към два военни обекта близо до северния израелски град Ака и е атакувала израелско военно превозно средство в друг район на страната.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) потвърдиха, че са идентифицирали няколко вражески дрона, идващи от Ливан, като са успели да прехванат един от тях.

Междувременно броят на хоспитализираните след въздушните удари на "Хизбула" по Горна Галилея, Северен Израел, достигна седем души, като един от тях е в критично състояние.

Израелската армия съобщи, че по първоначални данни цивилните са пострадали от ракета прехващач, която "не е улучила целта си и се е разбила на земята, ранявайки няколко цивилни". Проверка по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари