Израел удари центъра на Бейрут

0
Ливан съобщава за множество жертви
Ливан съобщава за множество жертви Снимка: БНТ

Ливан съобщава за множество жертви

Израелските военни сили нанесоха въздушен удар по два квартала в централната част на Бейрут - район, който досега бе сравнително пощаден в продължаващия конфликт между Израел и "Хизбула". Според съобщения от ливанските власти, в резултат на нападението са загинали 22 души, а 117 са ранени.

До момента израелските обстрели бяха съсредоточени предимно върху южните покрайнини на ливанската столица. Този нов ход в стратегията на Израел предизвика сериозна загриженост сред международната общност.

Организацията на обединените нации (ООН) изрази остро безпокойство относно спазването на международното хуманитарно право. Поводът за това е инцидент, при който двама миротворци от мисията на ООН бяха ранени след изстрел на израелски танк по наблюдателна кула в база на Световната организация в Южен Ливан.

Мироопазващите сили на ООН в Ливан, известни като "Юнифил", отправиха обвинения към Израел за преднамерени атаки срещу техни позиции през последните 24 часа. Според "Юнифил", израелските сили са стреляли и по наблюдателни камери на мисията.

В ивицата Газа ситуацията също остава напрегната. При израелски въздушен удар срещу бивше училище, превърнато в убежище за разселени лица в централната част на анклава, загинаха най-малко 28 души. Израелските военни твърдят, че целта на атаката са били функционери на "Хамас", които според тях са използвали сградата като команден център.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Аз
    Мама им фашистка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари