Израел удари "Хизбула"

1
Това обяви подполковник Надав Шошани
Това обяви подполковник Надав Шошани Снимка: Х / LTC Nadav Shoshani

На свой ред Хизбула изстреля стотици ракети и безпилотни летателни апарати към Северен Израел

Израелските военновъздушни сили нанесоха мащабен удар по хиляди варели с ракети, принадлежащи на Хизбула, разположени в Южен Ливан. Операцията беше насочена срещу стратегически пускови установки, много от които бяха позиционирани за атака срещу Северен Израел, а други - срещу Централната част на страната, съобщиха израелските военни.

По време на брифинг за медиите подполковник Надав Шошани, говорител на израелските военни, информира, че операцията е започнала след разузнавателни данни, които са разкрили плановете на Хизбула за мащабно нападение срещу Израел. Израелските сили успяха да осуетят голяма част от този план с успешния удар, който бе нанесен рано сутринта.

"Хизбула отговори с изстрелването на стотици ракети и безпилотни летателни апарати към Северен Израел, като повечето от тях бяха изстреляни след началото на нашата атака", заяви Шошани. Той подчерта, че това нападение е било част от по-широк план, който Израел успя да предотврати.

Шошани отказа да даде подробности за точните цели на Хизбула, но поясни, че израелската операция е причинила само малки щети на инфраструктурата в страната. "Все още оценяваме ситуацията след атаката, като огънят на места продължава. Но мога да ви уверя, че щетите са минимални", допълни той.

Операцията беше изцяло израелска, без участие на международни партньори. "Съединените щати и други наши съюзници не са участвали в атаката срещу Хизбула. Това беше изцяло израелска операция" , поясни Шошани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Ivo
    Браво на Хизбула,избивайте мръсните ционистки маймуни,само така!
  • 0
    8
    Ivo
    Браво на Израел,велики са,само така,избивай ги...
  • 1
    7
    Учуден
    Не съм учуден,че страхливият смрадлив третополов бесарабски ПеПераст мартинчо продължава да пише от чужди никове,но това което тъпия вонлив ДоБитък иска да каже всъщност е: Учуден съм, че страхливият бесарабски куролап и смрадлив лайнояд, фен на клозетната секта ппдб, продължава да пише от чужди никове, но понеже е умствено изостанал ДеБил-ПеПераст, веднага се познава че е той, жалката насрана мишка. А бесарабският куролап в този коментарник, нека си лае псето ... ДеБил-ПеПеругите ще изтекат в канала на историята много скоро, подобно на сдс,дсб,рб и прочее сороспии
  • 0
    6
    Учуден
    Учуден съм, че страхливият русофилистичен куролап и смрадлив лайнояд, фен на клозетната секта "иZраждане", продължава да пише от чужди никове, но понеже е умствено изостанал иZроден-Педераст, веднага се познава че е той, жалката насрана мишка. А "пинчера на путин" в този коментарник, нека си лае псето ... иZраждане ще изтекат в канала на историята много скоро, подобно на "атака", "абв" и останалите руски проекти ...
  • -1
    5
    Психиатър
    Под номер 2 се е изтропал некъпания бесарабски ДеБил-ПеПераст,който освен че е умствено изостанал страда и от шизофрения и анално разширение
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари