Издирват пострадали след инцидента в НБУ

0
Срутване на покрив на аулата затисна работник
Срутване на покрив на аулата затисна работник Снимка: БТА

Срутване на покрив на аулата затисна работник

Днес сутринта, около 09:30 часа, в оперативния център на Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) постъпи сигнал за срутване на част от покривната конструкция на аулата на Нов български университет (НБУ). По първоначални данни, инцидентът е възникнал по време на ремонтни дейности, които се извършват в сградата. Според зам.-директора на ВПД Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Росен Петров, един работник е пострадал при инцидента, затиснат от панели в следствие на срутването.

Бърза реакция и спешна помощ на място

На сигнала незабавно са се отзовали пет екипа от сектор СОТ и Шеста районна служба към ПБЗН, както и специализирана медицинска помощ. На място е установен контакт с представители както на учебното заведение, така и на строителната фирма, извършваща ремонтните дейности. Екипите са работили бързо и координирано, използвайки пневматични възглавници за освобождаване на затиснатия човек, който е бил заклещен до кръста.

Според комисар Петров, пострадалият е бил в съзнание при изваждането му, но не е можел да говори. На място му е била оказана спешна медицинска помощ, включително и интервенция с обезболяващо средство, преди да бъде транспортиран с линейка до болница.

Допълнителни мерки за безопасност

Въпреки информацията за един пострадал, службите за спешно реагиране не спират с действията си. В издирвателната операция се включва и куче търсач, за да бъде проверено дали няма и други пострадали под срутилата се конструкция. За целта са използвани и специализирани уреди за издирване на изчезнали лица при разрушени сгради.

От служителите на място имаме информация, че само един човек е пострадал, няма други хора, те са били излезли преди това“, коментира комисар Петров пред медиите, но подчерта, че не се изключват допълнителни проверки за гарантиране на сигурността.

Въпроси за отговорностите

Инцидентът повдига въпроси относно спазването на мерките за безопасност по време на ремонтните дейности в учебни заведения. На този етап не е ясно дали е имало пропуски в организацията на строителната площадка или в надзора, които да са довели до срутването. Строителната фирма, извършваща ремонтите, ще бъде обект на разследване от компетентните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Няма съмнение, че
    не са спазени условията за безопасност на труда. Нямало е наблюдение на дейностите от компетентни лица . Язък за човека, даже да оживее (той е с кръш синдром!),ще бъде инвалид. Инспекцията по труда пак е "проверявала" по документи, проформа. Инструктажи някой прави ли в днешно време, ако работникът е на официален договор с фирмата или е нает нелегално.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!