Избухна пожар в село Лисия

0
Пламъците застрашават голям горски масив
Пламъците застрашават голям горски масив

Пламъците застрашават голям горски масив

Пожар избухна днес в махала "Юруците", разположена в село Лисия, община Благоевград. Според първоначалната информация огънят е започнал от двор на къща и бързо се е разпространил в околните сухи треви и селскостопански площи. В момента огънят се насочва към голям горски масив, което представлява сериозна заплаха за околната природа.

Директорът на Държавното горско стопанство (ДГС) Благоевград, инж. Калин Зашев, съобщи, че пожарът се разраства бързо поради силния вятър и ако достигне гората, последствията ще бъдат катастрофални. "Горят засега сухи треви и селскостопански фонд. Пожарникари и горски са на терен, а доброволното формирование на Община Благоевград и ловджийската група също пътуват натам", заяви Зашев.

На мястото вече са пристигнали пожарни екипи, които се опитват да овладеят пламъците. Допълнително към тях се присъединяват и две цистерни от Общинското предприятие "Чистота", а трета цистерна е изпратена да помогне при друг пожар в района на Бобошево., съобщи кметът на община Благоевград Методи Байкушев.

Община Благоевград апелира към всички граждани да бъдат изключително внимателни и да не палят огньове на открито, особено в този период на суша. Дори малки огнища, като барбекюта в дворовете, могат да доведат до неконтролируеми пожари, които нанасят значителни щети на природата и натоварват общинския бюджет с допълнителни разходи за борба с огъня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари