Ивелин Михайлов ще се кандидатира за депутат от "Величие"

0
Ивелин Михайлов: Това е началото, не краят на партията
Ивелин Михайлов: Това е началото, не краят на партията Снимка: БТА / Архив

Ивелин Михайлов: Това е началото, не краят на партията

Партия "Величие" отново се оказва в епицентъра на политическите събития в България. Ивелин Михайлов, който се представя като член, симпатизант и избирател на партията, направи редица изявления, които разкриват вътрешни конфликти и нови амбиции в политическата формация.

В интервю за Българското национално радио (БНР) Михайлов заяви, че настоящите събития бележат не края, а началото на партията. Според него, парламентарната група е претърпяла разцепление, в резултат на което са били отстранени лица, за които се смята, че са под външно влияние.

"Партията ни изигра огромна роля в парламента с това, че попречи да се случи правителство с първия мандат," подчерта Михайлов пред БНР.

Той сподели, че е подложен на значителен институционален натиск, като твърди, че медиите, контролирани от статуквото, насочват критиките си към него, а не към Николай Марков. Михайлов интерпретира това като индикация за зависимости и интереси в политическата сфера. Той обвини бившия председател на парламентарната група на "Величие" Николай Марков в разпространение на неверни твърдения за него, които според Михайлов са лесно опровержими.

По отношение на бъдещите политически ходове, Михайлов категорично заяви, че депутатите от "Величие" няма да подкрепят кабинет, сформиран с третия мандат:

"Ако подкрепим "Възраждане" (при евентуално връчване на тях на третия мандат за правителство - бележка на редактора) и се съгласим да работим с тях, това означава все едно да работим с ГЕРБ, защото "Възраждане" са под зависимост от ГЕРБ," каза Михайлов.

Михайлов разкри и личните си политически амбиции, обявявайки намерението си да се кандидатира за депутат от "Величие" на следващите парламентарни избори. Той изрази готовност да поеме лидерството на парламентарната група, ако бъде избран.

Разцеплението в партия "Величие" стана факт, след като шестима депутати подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Сред напусналите са Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова, според информация от "Свободна Европа".

Интересен факт е, че според пресцентъра на партията, Николай Марков, който доскоро беше председател на парламентарната група на "Величие", всъщност не е член на партията. Това твърдение добавя допълнително напрежение към и без това сложната ситуация в политическата формация.

През последните седмици Марков и Михайлов си размениха множество взаимни обвинения. Марков обвини Михайлов в използване на партията за бизнес цели и заплашване на депутати, което Михайлов категорично отрече, според информация от "Медиапул".

От своя страна, Михайлов обвини Марков в зависимост от ГЕРБ и предложи двамата да се подложат на детектор на лъжата, заедно с други депутати, за да се изяснят спорните въпроси.

Тези събития подчертават нестабилността в политическата сцена на България и показват вътрешните борби, които могат да възникнат в новосформирани политически партии. Ситуацията около "Величие" продължава да се развива и вероятно ще има значително влияние върху политическия пейзаж в страната в близко бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    ...
    Май, май ги забърка едни и ще търси спасение в депутатския имунитет.
  • 0
    1
    daskal
    Амиии... Идеално начало за една "партия". Хайде, пак за нея гласувайте!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари