Иван Кондов ще участва в глобална среща за борба с ИДИЛ

0
87 държави обединяват сили за нов етап в борбата с тероризма
87 държави обединяват сили за нов етап в борбата с тероризма Снимка: БТА

87 държави обединяват сили за нов етап в борбата с тероризма

Министърът на външните работи Иван Кондов ще представи България на важна международна среща, посветена на борбата с тероризма. На 30 септември 2024 година в Държавния департамент на Съединените американски щати ще се проведе юбилейна среща на министрите на външните работи от Глобалната коалиция за борба с ИДИЛ (Даеш).

Събитието бележи десетата годишнина от създаването на коалицията и ще събере представители на 87 държави членки. Очаква се участниците да направят преглед на постигнатите резултати в стабилизирането на освободените от терористичната организация райони и да подновят общия си ангажимент за сътрудничество с цел укрепване на регионалната стабилност.

Ключов момент в дневния ред на срещата ще бъде обсъждането на необходимостта от засилване на съвместните усилия в борбата с тероризма. Особено внимание ще бъде обърнато на сътрудничеството между партньорите за окончателна победа над ИДИЛ (Даеш) във всички региони, където организацията действа. Това е от изключителна важност, предвид продължаващото ѝ разпространение в зони със слабо управление в Близкия изток и Африка.

Министрите ще отправят категоричен призив за изправяне пред правосъдието на задържаните терористи. Друг важен аспект на дискусиите ще бъде блокирането на достъпа на терористичните групи до ресурси и финансиране. Целта е да се прекъснат техните действия както в основните им бази в Ирак и Сирия, така и в разклоненията им в Азия и Африка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари