Ивайло Мирчев: МВР свали сатиричния сайт "Ново начало"

0
Това е поредното доказателство на кого в действителност е МВР
Това е поредното доказателство на кого в действителност е МВР Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

Това е поредното доказателство на кого в действителност е МВР

Министерството на вътрешните работи предприе действия за свалянето на сатиричния сайт "novonachalo.com", който бе създаден с цел да иронизира депутата Делян Пеевски и неговия потенциален проект със същото име. Спирането на сайта предизвика остри реакции в общественото пространство, включително от страна на бившия депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев.

Пародийният сайт, който бе стартиран в началото на август от активисти на "Да, България", беше спрян по нареждане на Министерството на вътрешните работи, в частност от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП). Според информация от хостинг компанията, сайтът е бил деактивиран в 14:03 часа на 14 август 2024 година. От компанията уточняват, че всякакви допълнителни въпроси относно случая трябва да бъдат отправяни към Министерството на вътрешните работи.

Ивайло Мирчев, известен с критичните си изказвания към определени политически фигури, реагира остро на случилото се, като заяви в социалните мрежи, че „няма никакви обяснения какви са основанията за тази брутална политическа цензура и злоупотреба с власт“. Според него, публикациите на сайта не представляват заплаха за националната сигурност или организираната престъпност, като подчертава, че главният герой в сатиричните материали е Делян Пеевски, а сред второстепенните е и действащият министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Мирчев твърди, че това действие е поредното доказателство за това, кой в действителност контролира Министерството на вътрешните работи.

Името "ново начало", което беше използвано за пародийния сайт, е пряко свързано с изказване на Делян Пеевски през юли 2024 година. Тогава почетният председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган поиска оставката на Пеевски, а самият той отговори с думите: „Никой не може да спре новото начало“, което впоследствие стана мотото на пародийния сайт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    3
    Зеленски
    Кой каза дрогО ? Моята взе да свършва откакто "превзех Курск",а тоя мазен ДеБелак май го познавам - идва веднъж да се снима в Киев,пуснахме му сирените както правим винаги като имаме гости и тоя се насра и опика,голяма смрад,едвам отмирисахме след него да го еба у шопара мазен
  • 3
    2
    do 1
    Абе на каква дрого ви държат?
  • -7
    1
    Българин
    Ами нека да се направи един сатиричен сайт осмиващ ДеБил-ПеПеругите и най вече този мазен индивид,липсващата връзка между човека и свинята Шиши Мирчев!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари