Ивайло Мирчев: Бойко Борисов попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски и на Слави Трифонов

0
След консултациите при президента Румен Радев вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще предложи правителство на малцинството
След консултациите при президента Румен Радев вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще предложи правителство на малцинството Снимка: bTV

След консултациите при президента Румен Радев вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще предложи правителство на малцинството

"Трудно ще го бъде това правителство на малцинството. Това е едно позакъсняло политическо мъжкарство, което се опитва да проявява Бойко Борисов“.

Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на „Да, България“ и бивш депутат от ПП-ДБ.

След консултациите при президента Румен Радев вчера лидерът на ГЕРБ обяви, че партията ще предложи правителство на малцинството.

„Сега Бойко Борисов попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски Пеевски и на Слави Трифонов и вече дава заден. Той ще предложи правителство на малцинството, за да може в третия мандат „Има такъв народ“ да бъде използван като смокинов лист и с малко депутати от „Величие“ и БСН за цвят да бъде съставено правителство“, прогнозира Мирчев.

Според него Пеевски и на Борисов са очаквали да им бъде много по-лесно да създадат правителство.

По думите му ГЕРБ по-скоро е загубила от тези избори, отколкото да е спечелила. Партията има един депутат по-малко спрямо предходния парламент и ситуацията в парламента е по-несигурна, уточни представителят на „Да, България“.

Той е категоричен, че Пеевски няма влияние в парламентарната група на ПП-ДБ.

Консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание продължават днес със срещи с „Възраждане“ и БСП. Очаква се утре Румен Радев да разговаря с „Има такъв народ“ и „Величие“.

След това държавният глава трябва да връчи първия мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила в парламента – ГЕРБ-СДС. коалицията има 7 дни, за да го реализира.

Ако не успеят, президентът връчва втория мандат на втората политическа формация – ДПС. Ако и те не успеят, държавният глава сам избира коя да е третата партия, на която да даде мандат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Българин
    Хахахахаа липсващото звено между човека и свинята,ДеБелото Мирчев....тоя ДеБил в качеството си на какъв се изказва ? На отпаднал от хранилката ?
  • 4
    2
    кирчо
    Смирчев заглади косъма шарлатанино какъв ръб беше като влезе в парламента - мошеници един не каза да си намалите заплатите щото работите 2дни седмично
  • 5
    1
    викаш,
    друго си е като е под вашия чехъл?!? Интересно, пак ли някой ще ви е виновен?!? Що ли питам, то е ясно!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари