Ивайло Мирчев: Бойко Борисов да излезе от храста и да разкаже за Пеевски

2
Депутатът предупреждава за възможността от появата на нови фигури с влияние като това на Пеевски
Депутатът предупреждава за възможността от появата на нови фигури с влияние като това на Пеевски Снимка: БНР

Депутатът предупреждава за възможността от появата на нови фигури с влияние като това на Пеевски

Ивайло Мирчев от "Да, България", част от коалицията ПП-ДБ, отправи остри критики към Бойко Борисов и Ахмед Доган, като призова за по-ясна позиция по отношение на Делян Пеевски. В свое интервю за БНР, Мирчев заяви, че Борисов трябва да излезе от политическата "сянка" и да изрази мнението си за ролята на Пеевски в държавата, вместо да се крие и да наблюдава отстрани. Според него Доган трябва да даде откровено интервю, в което да разкрие всичко около Пеевски, тъй като това би сложило край на политическото му влияние.

Мирчев е категоричен, че Пеевски е недосегаем в България и това е сериозен проблем. Той настоява шефът на ДАНС да бъде призован в парламента, за да представи наличната информация за Пеевски, както и да се изясни дали в годините е имало прикрити факти. Главният прокурор също трябва да поиска имунитета на Пеевски, добави депутатът.

От коалицията ПП-ДБ предлагат законопроект, според който при изтекъл мандат на Висшия съдебен съвет (ВСС), той не може да избира нови ръководители на ключови институции като ВАС или ВКС. Мирчев подчерта, че сегашният състав на ВСС няма общественото доверие, за да извърши подобни избори.

"Пеевски държи контрола над съдебната система, прокуратурата, службите и регулаторите. Изборът на нов главен прокурор е част от тази офанзива, която е под контрола на Пеевски. Странното е, че Борисов остава настрана в този процес, сякаш се е скрил в храстите и само от време на време подава око", заяви Мирчев.

Той изрази мнение, че Пеевски можеше да бъде изолиран, ако Борисов беше заел по-категорична позиция. Мирчев е убеден, че Пеевски е голям проблем за България, като подчерта, че политическите партии трябва да се обединят, за да не допуснат създаването на нов "Пеевски".

В предаването "Неделя 150", Мирчев подчерта, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание, което ще доведе до сложни преговори за съставяне на правителство. Той добави, че е необходимо да се търси решение, но това ще бъде трудно, особено с партии, които се преструват на "приятно разсеяни" относно Пеевски.

Мирчев подчерта, че след изборите страната се нуждае от правителство и че е важно да има коалиция, за да се избегне повторение на сегашната ситуация. Той също така призова за действия, които ще предотвратят появата на нови фигури като Пеевски в българската политика.

Мирчев призна, че "Да, България" са загубили голяма част от своите избиратели, но обеща честен диалог след изборите, за да се възстанови доверието. Той подчерта, че лидерът на партията е подал оставка като знак на отговорност и че партията трябва да продължи да води разговор с избирателите, за да си възвърне подкрепата.

Относно конституционните промени, Мирчев отбеляза, че Венецианската комисия и Европейската комисия ги подкрепят. Според него партиите, които искат да върнат старото положение, си играят с темата. Той също така подчерта, че сегашната ситуация в съдебната система трябва да се промени, за да бъде постигната справедливост и прозрачност в управлението на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Българин
    Ти кажи кой пи мазни кафенца с Пеевски бе,куросмук ДеБел ? Не беше ли партийният ти вожд,пълният нещастник ДеБел Ристю ? Кой изпра Пеевски бе,лайнояд мирчев ?
  • -1
    2
    Пеевски
    Шиши Мирчев го ебах веднъж в храстите,много му хареса,облиза ми и гъза за няколко алтъна повече хахахаха
  • -5
    1
    ...
    Този продажен боклук не е никакъв депутат ! Собствения му район се изсра върху кандидатурата му. Престанете да пишете глупости.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари