Историческо посещение: Директорът на НАСА пристигна в България

1
Гергана Паси разкрива детайли за уникалното посещение на Бил Нелсън
Гергана Паси разкрива детайли за уникалното посещение на Бил Нелсън

Бил Нелсън ще изнесе лекция в Софийския университет, разкри Гергана Паси

Историческо посещение: Директорът на НАСА Бил Нелсън пристигна в България.

В една безпрецедентна визита, директорът на Националната администрация по аеронавтика и изследване на космическото пространство (НАСА) Бил Нелсън е пристигнал в България. Тази информация бе споделена от Гергана Паси, бивш министър по европейските въпроси, по време на предаването "На фокус" по NOVA.

Очаквана лекция в Софийския университет

"Визитата е първа по рода си. Утре заедно с Американското посолство, Атлантическият клуб организира лекция на Бил Нелсън в Софийския университет. Местата в аулата се запълниха за отрицателно време", сподели Гергана Паси, подчертавайки значимостта на това събитие.

Геополитически предизвикателства пред кандидат-членките на ЕС

Паси анализира и текущата геополитическа обстановка, акцентирайки върху трудностите, пред които са изправени настоящите кандидати за членство в Европейския съюз (ЕС). Тя обясни, че ситуацията днес е коренно различна от времето, когато България се е стремяла към членство в ЕС и НАТО.

"Днес в Молдова има референдум за членството в ЕС и НАТО, заедно с президентски избори. Всичко, което проследихме последните седмици, беше една много агресивна дезинформационна кампания, инспирирана от Русия", коментира Паси, разкривайки сложността на процеса.

Финансови манипулации и пропаганда

Бившият министър разкри тревожни данни за финансови манипулации: "Проследени са траншове от по над 100 000 долара до банковите сметки на определени лица. Залогът е голям".

Сходни предизвикателства в различни държави

Паси подчерта, че подобни проблеми се наблюдават и в други страни, стремящи се към евроинтеграция: "И в Молдова, и в Грузия можем да проследим един и същи конспект на пропагандната машина. Особено в Грузия първо виждаме, че има едни политически сили, в много голяма степен инспирирани от Русия".

Въпреки тези предизвикателства, Паси подчерта, че тези държави продължават да виждат присъединяването към ЕС като път към реформи и развитие, макар и в значително по-сложна международна обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари