Директорът на НАСА: Възможно е български астронавт да стъпи на Луната

1
Бил Нелсън се срещна със студенти в „Алма Матер“ и с Румен Радев
Бил Нелсън се срещна със студенти в „Алма Матер“ и с Румен Радев

Бил Нелсън се срещна със студенти в „Алма Матер“ и с Румен Радев

България има шанс за участие в лунна мисия, обяви директорът на НАСА.

Възможността български астронавт да стъпи на Луната стана реалност след посещението на директора на НАСА Бил Нелсън в България. Тази сензационна новина беше споделена по време на срещите му със студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и с президента Румен Радев, предаде bTV.

Предложение за космическо сътрудничество

По време на визитата си Бил Нелсън направи интригуващо предложение: "Предложих на президента да обсъдим изпращането на български астронавт до Луната. Много страни са получили тази възможност и подкрепям това", сподели той.

България - част от "Артемида"

Посещението на директора на НАСА идва след като България се присъедини към споразумението "Артемида" - стратегическо партньорство в областта на космическите технологии. Това отваря нови хоризонти пред страната ни в сферата на космическите изследвания.

Възможности за младите учени

Нелсън подчерта многобройните възможности, които се откриват пред младите специалисти: "Студентите имат десетки възможности - да влязат в индустрията, да изследват космоса", заяви той пред аудиторията в Алма Матер.

Нова ера в лунните мисии

55 години след историческата мисия "Аполо 11", НАСА се готви за нова лунна експедиция. Очаква се екипажът да стъпи на земния спътник през септември следващата година.

Поглед към бъдещето

Директорът на НАСА очерта амбициозните планове на агенцията: "Сега отиваме до Луната, за да се научим да живеем в тази околна среда. Ако сега отидем до Марс, например, можем да изследваме 8 месеца. Ако сме на Луната, ще можем да бъдем поне две години. Границата далеч не е Луната. Границата е Марс и отвъд", сподели визионерските си идеи Нелсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Лунохода на Луната
    Тайно и трайно се надявам след социализма първият български космонавт където ще кацне на луната да е Соломон Паси.От сега да го вземат в НАСА на обучение към лунното приключение за прослава на България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари