Испански поет: Българският е малко по-лесен от руския език

0
Марко Видал разказва за четиригодишната си борба с българския език
Марко Видал разказва за четиригодишната си борба с българския език

Марко Видал разказва за четиригодишната си борба с българския език

Испанският поет, българист и преводач Марко Видал споделя как е овладял българския език. В разговор, Видал описва своя опит с изучаването на езика и предизвикателствата, с които се е сблъскал.

Той започва с разказ за първоначалния си контакт с българския, отбелязвайки, че макар българският език да няма падежи, е срещнал трудности, които са му помогнали да се развие като полиглот. Видал изучава езика в продължение на четири години, всеки ден посвещава време на научаването му. Впоследствие той пребивава в България няколко години по програмата "Еразъм", което значително улеснява процеса му на обучение и го потапя в културата на страната.

Марко Видал споделя и за мисията си като преводач и поет да представя повече автори от България на испанската публика. Според него, читателите на поезия са отворени към нови традиции и култури, което прави задачата му още по-интересна и предизвикателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    5
    Мухахахахаха
    Всъщност според Франс Прес,киевската нашмъркана маймуна Куролап Зеленски вече е започнал да моли за преговори: Украинският президент Володимир Зеленски заяви в интервю за френски медии, сред които и Франс прес, че „целият свят“, включително Украйна, иска Русия да участва в предстоящата среща на върха за мир, предаде БТА. „По-голямата част от света сега казва, че Русия трябва да бъде представена на втората среща на върха, в противен случай няма да постигнем никакви значителни резултати. След като целият свят иска те да са на масата за преговори, ние не можем да бъдем против“, допълни той.
  • -3
    4
    Мухахахахаха
    Колко да е това "скоро" - три години малко ли са ... А пРоссия вече баталяса ...
  • 0
    3
    Мухахахахаха
    Ти гледай как скоро Киев ще стане предградие на Москва
  • -3
    2
    Мухахахахаха
    До 1 Ти гледай как скоро, Киев отново ще е столица на блатата около мАЦква ...
  • 2
    1
    123
    А най-противната грухтяща мърша е укронацисткият ! Не е ясно грухтят ли, говорят ли, хъркат ли ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...