Ирена Милянкова: Следродилната ми депресия се отключи след третото раждане

0
Актрисата и майка на 6 деца разказа за борбата с депресията
Актрисата и майка на 6 деца разказа за борбата с депресията

Актрисата и майка на 6 деца разказа за борбата с депресията

Актрисата Ирена Милянкова споделя борбата си със следродилната депресия.

Неотдавнашен трагичен инцидент с млада майка, страдаща от следродилна депресия, предизвика вълна от съпричастност и повдигна въпроси за психичното здраве на родителите. В отговор на това, известната българска актриса и майка на шест деца, Ирена Милянкова, сподели своя личен опит със следродилната депресия в предаването "На фокус" по NOVA.

Неочакваното предизвикателство

Милянкова разкри, че въпреки по-зрялата си възраст и опит, следродилната депресия я е застигнала след раждането на третото ѝ дете. "Може да се случи на всеки, във всеки един момент. Все още нямам обяснение какви са били причините за отключване на това състояние, което беше изцяло извън моя контрол", сподели актрисата.

Борбата с натрапчивите мисли

Актрисата описа своето изпитание с откровеност: "Всяка вечер, след като започваше да се стъмва навън, съзнанието ми се изпълваше с натрапчиви и тревожни мисли за това, че ще нарания бебето си, но не случайно, а умишлено." Тя подчерта чувството на вина и срам, които е изпитвала заради тези мисли.

Подкрепата като ключ към възстановяването

Милянкова подчерта важността на подкрепата, като сподели, че е намерила сили да се довери на майка си. "Майка ми ми каза всеки път, в който изпитвам такива чувства и мисли, да ѝ се обаждам", разказа актрисата, добавяйки, че ситуацията се е подобрила, когато всичките ѝ деца са били заедно с нея.

Призив за осъзнатост и грижа за психичното здраве

Ирена Милянкова използва платформата, за да призове за по-голямо внимание към психичното здраве: "Когато преценим, че не можем да се справим сами, трябва да се обърнем към специалист. Вече има много центрове за работа с деца и възрастни за грижа за психичното здраве".

Важността на споделянето

Актрисата подчерта необходимостта от откритост по темата: "Колкото повече говорим за това и разказваме лични истории, толкова по-голям шанс има да достигнем до хората, които са в подобно състояние в момента и не смеят да си признаят".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари