Интензивен трафик на граничните пунктове с Румъния

0
Гранична полиция съобщава за натовареност на ГКПП-тата
Гранична полиция съобщава за натовареност на ГКПП-тата Снимка: БТА

Гранична полиция съобщава за натовареност на ГКПП-тата

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на вход и изход на граничните контролно-пропускателните пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

Натоварени гранични пунктове

По границата с Румъния, на ГКПП „Русе Дунав мост“ и „Видин Дунав мосттрафикът е интензивен както за леки, така и за товарни автомобили. На ГКПП „Кардам“ и „Оряхово“ се наблюдава интензивен трафик на изход за товарни автомобили. Заради повреда на фериботния кораб, обслужващ ГКПП „Никопол – ферибот“, е преустановено плаването от и за Румъния по установения график.

Ситуация на останалите граници

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата с Гърция. През пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. Нормален е трафикът по границите с Турция и Северна Македония.

Препоръки за пътуващите

Главна дирекция „Гранична полиция“ съветва всички пътуващи да проверяват актуалната информация за трафика на граничните пунктове и да планират своите пътувания съобразно възможните забавяния. Особено внимание трябва да се обърне на временните ограничения и реорганизации на движението, които могат да удължат времето за преминаване през граничните пунктове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари