Интензивен тежкотоварен трафик на Дунав мост

0
ТИР-ве извиха опашка извън граничната зона, другите престояват над 12 часа в буферния паркинг
ТИР-ве извиха опашка извън граничната зона, другите престояват над 12 часа в буферния паркинг

ТИР-ве извиха опашка извън граничната зона, другите престояват над 12 часа в буферния паркинг

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" при Русе, където около 40 камиона чакат извън граничната зона, съобщават от Българската телеграфна агенция (БТА). Останалите тежкотоварни автомобили са разположени в буферния паркинг, като шофьорите обясняват, че престоят им там продължава над 12 часа. За да преминат от паркинга до граничния пункт, са необходими още около 40 минути.

Ремонтните дейности на българския участък на 70-годишния мост, започнали на 10 юли, допълнително утежняват ситуацията. В участъка на естакадата движението се извършва само в едната лента, което забавя преминаването на превозните средства. Според данни от граничния пункт, за последното денонощие през съоръжението са преминали общо 2375 товарни автомобила, от които 1004 са влезли в България, а 1371 са я напуснали.

Леките автомобили преминават по-бързо, като изчакват между пет и десет минути, а в пиковите часове - около 30-40 минути.

Служителите на "Гранична полиция" регулират движението в района на ремонтните дейности, като призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по моста и да се съобразяват с разпорежданията на служителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари