Инспектори от Русе извадиха над 110 метра незаконни мрежи от река Дунав

4

Немаркирани мрежи бяха унищожени, а рибата върната във водата по време на проверки край остров "Батин" и село Кривина

Инспектори от Териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в град Русе извършиха поредица от проверки по река Дунав, при които бяха открити и иззети немаркирани рибарски мрежи с обща дължина над 110 метра.

При първата проверка, извършена в района на остров "Батин" от румънската страна на реката, инспекторите откриха немаркирана мрежа с дължина 60 метра. В нея бяха уловени два шарана и три морунаша. В съответствие с процедурите, рибата беше незабавно върната обратно във водата, а мрежата бе унищожена на място чрез нарязване и изхвърлена в контейнер за разделно сметосъбиране.

Втората проверка се състоя по река Дунав, близо до село Кривина. Тук инспекторите отново откриха немаркирана мрежа, този път с дължина 50 метра. В нея бяха намерени щука, сом, бяла мряна, три морунаша и две платики. Както и в предишния случай, рибата беше освободена и върната във водата, а мрежата бе прибрана за съхранение в склад на ИАРА.

За установените нарушения, включително използването на немаркиран риболовен уред и улова на маломерна риба, инспекторите съставиха два акта за установяване на административно нарушение (АУАН).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Петър Д.
    От с. Сандрово от плажа кога?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари