Илон Мъск поиска оставката на директора на "Сикрет Сървис"

2
Тръмп беше подложен на нападение по време на публична изява в Пенсилвания
Тръмп беше подложен на нападение по време на публична изява в Пенсилвания Снимка: Х

Тръмп беше подложен на нападение по време на публична изява в Пенсилвания

Американският милиардер Илон Мъск предизвика бурна реакция в социалните мрежи, след като призова за оставката на директора на "Сикрет Сървис" и ръководителя на звеното, отговарящо за защитата на предизборния митинг на Доналд Тръмп. Това изявление дойде след като Тръмп беше подложен на нападение по време на публична изява в Пенсилвания.

В събота, 13 юли, Доналд Тръмп прекъсна своя предизборен митинг в Пенсилвания поради стрелба. Според данни на ФБР, Томас Матю Крукст е стрелял по Тръмп, но е бил бързо ликвидиран от "Сикрет Сървис". За съжаление, друг човек от публиката е бил прострелян и е починал.

Илон Мъск, известен със своите чести и провокативни изказвания в социалните мрежи, не закъсня да изрази своето недоволство от инцидента. В своя пост в социалната мрежа Х, той заяви: "Директорът на 'Сикрет Сървис' и ръководителят на звеното, което отговаряше за защитата на предизборния митинг, трябва да подадат оставки."

Инцидентът и реакциите

Нападението предизвика широк обществен резонанс и породи множество въпроси относно сигурността на политическите фигури по време на предизборната кампания. Много от привържениците на Тръмп и други политически лидери изразиха своето възмущение от случилото се и призоваха за по-строги мерки за сигурност.

Същевременно, някои анализатори изразиха своите съмнения относно ефективността на "Сикрет Сървис" и поставиха под въпрос методите им на работа. Инцидентът в Пенсилвания подчерта нуждата от по-добра координация и подготовка на службите за сигурност при защита на ключови политически фигури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Зрител
    След раняването на Доналд Тръмп изминаха няколко секунди, докато охранителите го наобиколят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари