Илон Мъск обеща да раздава по 1 милион долара всеки ден до изборите

0
Първият щастливец получи чек за $1 милион на събитие в Пенсилвания
Първият щастливец получи чек за $1 милион на събитие в Пенсилвания Снимка: Doge Designer / X

Средствата ще бъдат предоставяни на случайно избран човек, подписал онлайн петиция в подкрепа на Конституцията на САЩ

Илон Мъск обещава милион долара дневно за подкрепа на американската Конституция.

Технологичният магнат и милиардер Илон Мъск направи необичайно обещание днес, като заяви, че ще раздава по един милион долара всеки ден до предстоящите президентски избори в Съединените щати през ноември. Средствата ще бъдат предоставяни на случайно избран човек, подписал онлайн петиция в подкрепа на Конституцията на САЩ, съобщава Ройтерс.

Първият щастливец получи своя чек

Мъск не закъсня да изпълни обещанието си. По време на събитие в щата Пенсилвания, организирано с цел мобилизиране на поддръжници на републиканския кандидат Доналд Тръмп, той лично връчи чек за един милион долара на участник на име Джон Дрер.

"Между другото, Джон нямаше никаква представа. Така че, моля, няма защо", заяви Мъск при връчването на чека.

Подкрепа за Тръмп и критика към опонентите

Основателят на SpaceX и Tesla се очертава като един от най-видните поддръжници на Доналд Тръмп в настоящата предизборна кампания. Мъск създаде Комитет за политическо действие "Америка" (America PAC), чиято цел е да подкрепя кампанията на републиканския кандидат, както и да помага за мобилизирането и регистрирането на гласоподаватели в ключови щати.

По време на събитието Мъск отправи остри критики към опонентите на Тръмп. Той заяви, че ако кандидатът на Демократическата партия Камала Харис спечели изборите, това може да бъдат "последните избори", намеквайки за потенциална заплаха за демократичния процес в страната.

Противоречиви изявления

Милиардерът направи и някои спорни изказвания, твърдейки, че е имало два опита за убийство на Доналд Тръмп, което според него доказвало, че бившият президент "нарушава статуквото". Мъск добави, че никой не се опитва да убие Камала Харис, тъй като според него: "Да убиеш една марионетка е безполезно".

Петиция в подкрепа на Конституцията

Петицията, която Илон Мъск предлага на хората да подпишат, гласи: "Първата и Втората поправка гарантират свободата на словото и правото да се носи оръжие. Като се подписвам по-долу, аз заявявам подкрепата си за Първата и Втората поправка".

Потенциална роля в бъдеща администрация на Тръмп

От своя страна, Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент, ще назначи Илон Мъск за ръководител на комисия за ефективност на администрацията. Това изявление подчертава близките отношения между двамата и потенциалната бъдеща роля на технологичния предприемач в политическата сфера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари