Илон Мъск е дарил близо 120 милиона долара за кампанията на Доналд Тръмп

0
Комитетът на милиардера раздава по милион долара дневно
Комитетът на милиардера раздава по милион долара дневно Снимка: Доналд Тръмп / Facebook

Комитетът на милиардера раздава по милион долара дневно

Илон Мъск дари рекордна сума за кампанията на Тръмп.

Противоречива кампания привлича вниманието на правосъдието

Ръководителят на "Тесла" Илон Мъск направи значително дарение в размер на 119 милиона долара за подпомагане на президентската кампания на кандидата на Републиканската партия Доналд Тръмп, информира ДПА.

Последователни дарения

През първата половина на октомври милиардерът е прехвърлил 43,6 милиона долара към Комитета за политическо действие "Америка". Организацията, създадена от самия Мъск, концентрира усилията си върху спечелването на колебаещите се щати, с особен фокус върху Пенсилвания.

Предходното тримесечие, обхващащо периода от юли до края на септември, бележи още по-голямо дарение - приблизително 75 милиона долара. През този период Мъск е бил активен участник в множество предизборни митинги заедно с Тръмп.

Спорна инициатива

Комитетът провежда необичайна кампания, предлагайки награда от 1 милион долара дневно на случайно избран регистриран гласоподавател до изборите на 5 ноември. Условието за участие включва подписването на петиция, фокусирана върху "свободата на словото и правото да притежаваш оръжие". Право на участие имат само регистрирани гласоподаватели от седем колебаещи се щата.

В сряда американски медии разкриха, че Министерството на правосъдието е отправило предупреждение към Илон Мъск относно възможно нарушение на изборното законодателство чрез тази инициатива. Според американските закони е незаконно да се предлага финансово възнаграждение на граждани за гласуване или регистрация за гласуване.

В отговор на обвиненията, Мъск защитава законността на кампанията, твърдейки че паричната награда има за цел единствено да привлече внимание към петицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари