Икономическа полиция удари склад с фалшиви стоки за близо 2 милиона лева във Варна

0
Мащабна акция срещу търговията с фалшиви маркови стоки в морската ни столица
Мащабна акция срещу търговията с фалшиви маркови стоки в морската ни столица Снимка: ОДМВР - Варна

Мащабна акция срещу търговията с фалшиви маркови стоки в морската ни столица

Полицейска операция във Варна разкри огромно количество фалшиви стоки на стойност близо 2 милиона лева. Акцията, проведена от отдел "Икономическа полиция" при Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Варна, започна във вторник - 17 септември и продължи и през следващия ден.

По време на претърсването на складово помещение в морската столица, служителите на реда откриха впечатляващо количество от 11 837 артикула. Сред иззетите вещи имаше дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми и парфюми. Всички стоки носеха логата на световноизвестни търговски марки.

Установено е, че търговията с фалшивите стоки се е осъществявала чрез страници в популярна социална мрежа, а доставката до клиентите е извършвана посредством куриерска фирма. При проверката лицата, намерени на адреса, не са успели да представят документи за произход на вещите.

Освен стоките менте, полицията е иззела и техническо оборудване, използвано за престъпната дейност - телефонни апарати, компютърни конфигурации и принтери за товарителници.

Задържан е и предполагаемият организатор на незаконната търговия - 35-годишен мъж от град Варна. Той е криминално проявен, с предишно провинение по член 129 от Наказателния кодекс. Заподозреният е заловен в момент на подготовка на пратки с инкриминирани вещи и е задържан за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство по член 172б от Наказателния кодекс, което се води под надзора на Районна прокуратура - Варна.

Предвид мащаба на разкритата престъпна дейност, отдел "Икономическа полиция" във Варна продължава своите оперативно-издирвателни мероприятия. Целта е да се установят данни за евентуална контрабанда, да се идентифицират и анализират паричните потоци от и към съпричастните към престъпната дейност физически и юридически лица, както и да се проучи тяхното обкръжение и притежавано имущество. Разследването включва и проверка за възможно пране на пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари